Published On: Sub, kol 7th, 2021
#3rd |

Senad Šantić, gazda koji je sve svoje radnike odveo u Alanju na odmor: Želio sam im se odužiti

U mostarskoj firmi „ZenDev“ jučerašnji je dan označio kraj kolektivnog godišnjeg odmora. I to nesvakidašnjeg, a posebno neuobičajenog za naše prostore, jer je njih, više od 50, vlasnik ove IT kompanije Senad Šantić počastio zajedničkim ljetovanjem u turskoj Alanji. Vijest o tome da je ovaj uspješni mostarski poduzetnik na ovaj način nagradio svoje uposlenike jučer je preplavila medijski prostor i van granica naše zemlje.

Šantić i njegovi uposlenici su preksinoć doputovali u Mostar, a tokom jučerašnjeg dana su slagali dojmove sa, zasigurno, nezaboravnog odmora. Kako nam je ispričao, niko od njih nije mogao pretpostaviti da će toliko pažnje izazvati njegova objava na društvenoj mreži Facebook, a u kojoj je naveo da su on i njegov partner u Švedskoj Nikola Mirković željeli uraditi nešto specijalno za ljude koji su „uradili sve za njih“.

U razgovoru za naš list Šantić je otkrio prave razloge zbog kojih je odlučio osmodnevnim odmorom nagraditi 50 svojih uposlenika i još 20 članova njihovih porodica u hotelskom smještaju, i to „all inclusive“.

Kako nam je rekao, prije nešto više od dvije godine, kada je njegova firma bila još „mala“, dogodila se teška situacija, koja im je zaprijetila gašenjem. Više od trećine uposlenika, mahom IT stručnjaka, komotno su, priznao nam je, tada mogli odmah posao naći u drugim firmama. Međutim, bili su odlučni s njim ostati do kraja.

Šantić: Prijateljsko uživanje

Šantić: Prijateljsko uživanje

Foto: Facebook


– Kada su se stvari počele okretati nabolje, znao sam da im se moram odužiti kada za to budem u prilici. Jer, da su oni tada otišli, ništa od ovog što sada imamo ne bi bilo. Jednostavno, ostao bih bez firme. Stoga, uvijek smo razmišljali na koji način da im to vratimo i ideja se rodila kada smo jednom prilikom pričali o ljetovanju i kada sam od većine njih čuo da nikada nisu putovali avionom. To me malo iznenadilo, ali sam brzo shvatio da, jednostavno, nisu imali priliku za to. I, eto, odlučili smo se za ovakvu nagradu – rekao nam je Šantić.

Usto što su im se željeli odužiti i zahvaliti im, shvatili su da je to idealna prilika da se uposlenici bolje međusobno upoznaju, pogotovo što su u aprilu otvorili kancelariju u Sarajevu, u kojoj radi 15 ljudi.

Bio je to dobar provod

Bio je to dobar provod

Foto: Facebook


– Želja nam je da se ne stječe dojam kako su to dvije firme ili grupe i da svi skupa prijateljski uživamo na ljetovanju – istaknuo je Šantić.

Ovaj mladi Mostarac je kao uspješan IT stručnjak svoj biznis mogao razviti bilo gdje u svijetu, pogotovo u Švedskoj, u koju ga je, kao petogodišnjaka, odveo ratni vihor. Međutim, ljubav prema rodnom gradu i državi bila je jača. Nakon brojnih poteškoća i prepreka, uspio je ostvariti svoj san, a njegova firma je jedna od onih koje vrlo brzo rastu. Do Nove godine računa da će imati 70 uposlenika, a njihovi klijenti u najvećem procentu su iz Švedske.

avaz.ba

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x