Published On: Uto, ožu 15th, 2022

ŠEMSUDIN, DAKLE ISKRENOST: Ne smijemo pristati na Dayton koji smo potpisali pod ucjenom. Na ono što smo potpisali. To je smrt BiH

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH, danas je na svom službenom Facebook profilu napisao da je “Dom naroda u službi Rusije, Srbije i Hrvatske”.

Američki ustavopisci su , prema njemu dakle napravili dom za Ruske interese.

No t nije sve. Tek počinje Šemso.

Mehmedović poziva predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, da na predstojećim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona bude “ekstremno oprezan i da ” dobro promisle što dogovaraju i potpisuju, nadležnost Doma naroda je ključna  – ne smijemo uraditi ono što je urađeno u Daytonu, ne smijemo pristati na ucjenu na kakvu smo pristali 1995., sada je isti trenutak i žele nas natjerati na izdaju.”

Osim što poziva Bakira da bude ekstreman (nijesmo znali da se može više, barem u ovim mirnodopskim uvjetima, on tvrdi da je bošnjačka strana potpisala Dayton ucjenom. Ne znamo je li g. Mehmedović to zna ali ako bošnjačka strana ima dokaz da je bila ucijenjena tijekom potpisivanja Daytona, to automatski ništi svaki međunarodni ugovor. Neka pokaže dokaz ili nek zauvijek šuti. Doduše trebao bi svakako razmisliti o vječnoušućenju. Barem mu to većine stranke misli. 

Doista, da g. Mehmedović čita međunarodno pravo, i ako doista stoji iza onog što tvrdi, Dayton se najlakše ruši dokazom da si bio prevaren, ucijenjen itd. Recimo Hrvati imaju , iz ponašanja SDA , ali i iz izjava Mate Granića, dokaz, da su bili prevareni. Granićeva izjava “Nagovorili smo Hrvate da osnuju FBIH uz  priču o konfederaciji s Hrvatskom” jeste dokaz da su Hrvati u FBIH ušli pod obmanom. I dovoljna je da se pokrene međunarodni postupak gašenja FBIH i proglašenja HRHB i SDA Republike, republike kao dviju članica RBiH, dakle prvotno stanje.

Mehmedović poručuje Palmeru i Eichhorst pred njihov dolazak u BiH u vezi s nastavkom pregovora o izbornom zakonu: Ovdje se ne radi o izbornom zakonu – ovdje se radi o pisanju Zakona o proglašenju smrti BiH.

Za Šemsudina je dakle pravo Hrvata, ono ustavno, pucanj u BIH. Zamisli čovječe, imaš državu tri naroda, i niti jedan narod onome drugome ne može birati predstavnike u one institucije koje se bave zaštitom te trojnosti. Užas. Nedopustivo doista. Haman.

“Izborni zakon je smrt ili život za BiH – ako se pristane na ucjene koje su kombiniranim stilom izvodili međunarodni pregovarači u dogovoru sa Tuđmanom i Miloševićem od Vencea do Bilda, onda je jedina adresa popuštanje SDA”, napisao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA.

Presude sudova su ucjene. Konsocijacija je smrt. Suživot je pakao.

Kako radikalan čovjek Allahu dragi.

Mehmedović je, podsjetimo, široj javnosti poznat kao omiljeni kum mudžahedina u BiH jer im je većini bio svjedok pred civilnim organima BiH nakon potpisivanja Daytona kad su sklapali brakove sa bh. državljankama čime im je omogućen nesmetan boravak i stjecanje državljanstva.

Od Hrvata i Srba koliko znamo , nitko ga nije zvao za kuma. Nije nam poznato. Čak ni kao obrednog. Onomad kad su odlazili s ovog svijeta.

Pokoj vječni daruj im Gospodine, i Svjetlost Vječna neka im svijetli. Počivali u Miru,

guest
19 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments