Published On: Uto, ožu 19th, 2013

Semir Halilović: Mafija sakrila dokaze o zločinu “Ševa” koje i danas TERORIZIRAJU političke oponente

Sarajevo – U nestanku ključnih dokaza pokušaja atentata na Sefera Halilovića, prilikom čega su ubijeni moja majka i ujak, jasno se vidi da je mafija utkana u obavještajne strukture i Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, koji onemogućavaju da se provede istraga.
Izjavio je ovo “Glasu Srpske” Semir Halilović, sin bivšeg zapovjednika Armije RBiH Sefera Halilovića.
Iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BSP) u nedjelju je priopćeno da su iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu nestali ključni dokazi – fotografije lica mjesta eksplozije u stanu generala Halilovića iz 1993. godine, au vezi s pokušajem atentata na Halilovića.
Ovaj zločin pripisuje se zločinačkoj organizaciji “Ševe”.
Semir kaže da su, osim fotografija, nestali i prisluškivani razgovori od 7. srpnja, kada se dogodio zločin.
– Tog dana nisu postojala samo tri-četiri razgovora, obavljeno je nekoliko stotina razgovora, između ostalih i razgovor moga oca u kojem je najavio dolazak kući, a koji je ključan – rekao je Halilović i dodao da u svemu tome vidi pipke mafije.
– Ovdje postoje institucionalne opstrukcije da se pravno učinkovit način provede istraga. Tu vlada jedno opće rasulo i tko će se u tu priču uplesti ne znam, ali će se morati provesti temeljna istraga. Priča se ostavlja medijima – rekao je Semir.
Istaknuo je da, s obzirom na opstrukcije u ovom predmetu, na djelu su strukture koje su tada bile na vlasti i koje i danas imaju pipke.
– Očito je da su debelo zainteresirane da se ovaj slučaj nikada ne razjasni. Što se tiče Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i nekih tužitelja poput Mustafa Bisić i Branko Šljivar, mogu reći samo da su to politički tužitelji. To su tužitelji koji su odrađivali posao za one koji su ih postavili. Mi ne tražimo unaprijed ničiju glavu, već samo neovisnu istragu – kazao je Semir.
Naglasio je da je Šljivar u ovu priču upleten ad hoc, dok je Bisić, koji je bio šef Županijskog tužiteljstva, bio dužan da provjeri sve te dokaze.
– Kao član obitelji pregledao sam spis i vidio sam da sadrži tri izjave i dvije službene zabilješke. To ne da je sramota. To nije nikakva istraga. Tamo nije nitko saslušavan. No, to me ne čudi. Oni te ljude štite, a zašto, ne znam. Nekada će to izaći na površinu – kazao je Semir, istaknuvši da njihova obitelj zna tko stoji iza atentata.
– Dva časnika su sudjelovala u onome što se zove predumišljaj za ubojstvo. Oni se zovu Fikret Muslimović i Enver Mujezinović i mi ćemo, kada završimo kompletno prikupljanje dokaza, obnoviti kaznenu prijavu s novim dokazima, novim svjedocima, novim vještačenjima, sa svim potrebnim relevantnim dokumentima. Mi nismo u ovo ušli grlom u jagode već vrlo racionalno. Atentat je sproveo Nedžad Ugljanin sa dvojicom ili trojicom pripadnika “Ševa”, a od koga je dobio političko odobrenje i to ćemo saznati. Postoje ljudi u strukturama sigurnosti koji još hoće govoriti – kazao je Semir Halilović.
Tužilaštvo
Glasnogovornik Županijskog tužiteljstva Sarajevo Alen Hamzić rekao je “Glasu Srpske” da je ovo tužilaštvo 1999. godine donijelo rješenje kojim se odbacuje kaznena prijava Sefera Halilovića ponesena protiv više osoba zbog kaznenog djela ubojstva.
– Poslije izvršenog uvida u spis utvrđeno je da je Centar službi bezbjednosti Sarajevo 1993. godine dostavio operativni materijal Višem javnom tužilaštvu u Sarajevu u kome je naznačeno da će fotodokumentacija biti naknadno dostavljena. S obzirom na to da se predmetna fotodokumentacija nalazi u spisu, zatražena je iz Arhive MUP-a Kantona Sarajevo. Ta arhiva iz MUP-a Kantona Sarajevo nije nikada dostavljena – kazao je Hamzić.
glassrpske.com