Published On: Sri, svi 25th, 2022

SELIMOVIĆ: Dojave o postavljenim bombama tretiramo kao teroristički čin

Komesar Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Nusret Selimović obratio se medijima nakon što je danas u sarajevskim školama zaprimljena dojava o postavljenim bombama.

Selimović je istaknuo kako uprava policije MUP-a KS u suradnji s više policijskih agencija, FUP-om, MUP-om ZDK, SIPA-om, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i SIPA-om, intenzivno radi. Prvi korak je pregled svih objekata koji su primili poštu s prijetećim sadržajem, prenosi Avaz.ba.

– Pregledano je nekoliko objekata gdje nije pronađeno ništa. Očekujemo da će nakon KDZ pregleda tako i ostati i da neće biti pronađeno ništa. Nastojat ćemo da ovaj dio posla odradimo u najkraćem mogućem periodu kako bismo omogućili normalnu nastavu u Kantonu Sarajevu – kazao je komesar MUP-a KS.

Komesar Selimović je naglasio da će ovo kazneno djelo tretirati kao terorizam.

Selimović je potvrdio da su jutros zaprimljene i dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostoriji Općine Centar, gdje je i sjedište Vlade KS, kao i u zgradi Općinskog suda.

– KDZ pregled je započeo i bit će u najskorijem roku završen. Intenzivno se radi na istraživanju počinitelja i ovog kaznenog djela. Ova kaznena dijela je teško razotkriti. Jedan od problema je što i dan danas možete kupiti prepaid karticu bez ikakvog identifikacijskog dokumenta. Uz svu raspoloživu tehniku, vrlo teško dolazimo do izvršitelja ovih kaznenih djela – istaknuo je Selimović./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Što sijete to ženjite stjuardese đžafine pljuc

Rasadžija
Rasadžija
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Kad smo to posadili uzepejce?

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Rasadžija
1 mjesec prije

bahlinska posla.