Published On: Uto, stu 14th, 2017

ŠEKS: Stranci bi trebali žestoko pritisnuti one koji se protive izmjeni Izbornog zakona

Istaknuti hrvatski političar Vladimir Šeks i jedan od tvoraca prvog hrvatskog Ustava sinoć je u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavio knjigu “Državni udar, Kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i Hrvatska politika prema BiH” ( I. i II. dio ).

-U ove dvije knjige razaram zavjeru koja se već godinama pronosi u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i u svijetu da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u Karađorđevu dogovorio podjelu  Bosne i Hercegovine.Razbijam tezu da je odgovoran za rat u Bosni i Hercegovini. Razbijam tezu i tvrdnju Haaškoga suda da su HVO i Hrvatska republika Herceg Bosna bile nelegitimne tvorevine i da su odgovorne za razne počinjene zločine.

U knjizi također razbijam tezu da su prvi hrvatski predsjednik, ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak i načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske bili dionici navodnog udruženog zločinačkog poduhvata. Razbijam tezu da su Jadranko Prlić i ostali bili odgovorni kao dionici toga navodnog udruženog zločinačkog pothvata i nastojim kroz razne dokumente najvećeg stupnja vjerodostojnosti i kroz brojne autoritete povjesničara dokazati svu apsurdnost i besmislenost prvostupanjske presude šestorici, kazao je Šeks za portal politika24.net.

Upitan na koji način riješiti do kraja otvoreno hrvatsko nacionalno pitanje u BiH, Šeks je kazao kako
vjeruje u vodstvo hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini u HDZ BiH, u Predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Čovića i sve hrvatske dužnosnike da će iznaći pravi način.

Na upit ako spriječiti mogućnost da Bošnjaci ponovno izaberu hrvatskog člana Predsjedništva, Šeks je kazao kako je to stvar borbe Hrvata u Bosni i Hercegovini i njihovog političkog vodstva da nađu načine i mogućnosti u suradnji s međunarodnom zajednicom i s Hrvatskom da se doista ta jedna i više nego žalosna pojava dokine da Hrvatima u BiH drugi biraju člana Predsjedništva i druge dužnosnike.

-Potrebno je promijeniti izborni zakon, no javlja se problem mlakosti i neodlučnosti međunarodne zajednice, koja bi trebala žestoko pritisnuti one koje se opiru Odluci Ustavnog suda BiH da se promjeni Izborni zakon koji će jamčiti ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH, kazao je. /HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x