Published On: Sri, srp 3rd, 2019

Seks-afera u SIP-u: Subašića optužuju da je poslao pismo mužu navodne Petrićeve ljubavnice

Agencija za državnu službu (ADS) BiH pokrenula je disciplinski postupak protiv Jakufa Subašića, državnog službenika u Tajništvu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, jer je navodno Subašić 13. travnja 2019. godine u poštanski ured boj 71123, na adresi Zmaja Jovina 9 u Istočnom Sarajevu, predao pismo koje je dostavljeno Esadu Mavriću na adresu Ureda Vijeća Europe u ulici Zmaja od Bosne 71.000 Sarajevo kojim se njegova supruga optužuje za ljubavnu vezu s predsjednikom SIP-a BiH Brankom Petrićem.

Neven Akšamija, direktor ADSBiH, potvrdio je za „Dnevni avaz“ kako je Agencija morala donijeti rješenje o disciplinskom postupku jer je to od nje tražio SIP, odnosno zahtjev je, uz određene dokaze u koje se ubraja i videosnimak, dostavio glavni tajnik SIP-a.

No, Akšamija je kazao kako je videosnimak zapečaćen i da on, odnosno Agencija, nisu ulazili u zakonitost toga kako je on pribavljen.

-O svemu će odlučivati Disciplinska komisija formirana u ovom predmetu – kazao je Akšamija.

Prema nekim informacijama, snimak koji je dostavljen uz prijavu protiv Subašića potječe iz poštanskog ureda u Istočnom Sarajevu, odakle je navodno odaslano sporno, kompromitirajuće pismo.

Također, prema neslužbenim informacijama, snimak je od pošte u Istočnom Sarajevu zatražio Branko Petrić, predsjednik SIP-a, prenosi ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare