Petak, 19 travnja, 2024

SEKATA U KANADI Židovski talibani prisiljavali maloljetnice na brak

Must Read
Maloljetne djevojke prisiljene su na udaju za starije članove ultraortodoksne židovske sekte Lev Tahor u Kanadi, poznate još pod imenom ‘židovski talibani’, stoji u policijskim izvješćima, a prenosi izraelski Haaretz

Prema dokumentima koji su otpečaćeni u petak na zahtjev nekoliko kanadskih medija, djevojčice su dovedene iz drugih zemalja u Kanadu kako bi se udale za članove sekte Lev Tahor. The Globe and Mail, oba mediji iz Toronta, pišu kako su ovi dokumenti dio naloga za pretres.
U dokumentima se detaljno navode napadi i seksualna zlostavljanja članica sekte. Jedna mlada žena tvrdi kako je pretučena remenom i vješalicom, a druga 15-godišnja djevojka rekla je medicinskoj sestri u bolnici kako ju je pretukao brat, seksualno zlostavljao otac i da je bila prisiljena udati se za čovjeka koji je dvostruko stariji od nje.
Policija iz Quebeca istražuje zajednicu Lev Tahor gotovo dvije godine. A ranije ovoga mjeseca, pretresla je stanove koje su zauzeli pripadnici zajednice, piše Haaretz.
Sudski dokumenti koji su dospjeli u javnost prošlog mjeseca navode kako su djeca u kultu bila prisiljena uzimati psihotropne lijekove, a mnoge djevojčice bile su zanemarene.
Sekta koja broji 50-ak obitelji preselila se iz Quebeca u Ontario u studenom iz straha da im vlasti ne oduzmu neku djecu. Sudac u Ontariju potvrdio je presudu suda za mlade iz Quebeca kojom je naloženo da im se oduzme 14 djece.
Sekta Lev Tahor, poznata kao ‘židovski talibani’ zbog načina odijevanja i izrazito anticionističkih stavova, na čelu s rabinom Shlomom Helbransom, koji je proveo dvije godine u zatvoru zbog sudjelovanja u otmici, preseljena je u Kanadu iz Monseyja u državi New York, nakon što je rabin dobio izbjeglički status jer je tvrdio da je suočen s kaznenim progonom ako se vrati natrag u Izrael, piše Haaretz.
Prije tri godine, dvije sestre iz Beit Shemesha, u dobi od 13 i 15 godina religiozni roditelji poslali su u zajednicu Lev Tahor u Kanadu. Nakon intervencije njihove bake, djevojke su zaustavljene na aerodromu u Montrealu i vraćene u Izrael tri dana kasnije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -