Published On: Uto, lis. 17th, 2017

SEJFUDIN, SIN TOKIĆEV: Čović nema legitimitet da pregovara o granicama na Drini

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, povodom jučerašnjih razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu, izjavio je “da politika koju vodi Čović u posljednjih nekoliko mjeseci i bliska suradnja sa secesionističkom politikom Dodikove oligarhije nedvojbeno mu oduzima legitimitet da pregovara o granicama na Drini sa Srbijom, posebno oko eventualnog ustupanja nekih teritorija, pa i Općine Rudo, susjednoj Srbiji”.

”Hidrocentrale na Drini, a koje se nalaze na teritoriji BiH, pripadaju našoj državi i ne mogu i neće biti predmetom pregovora s aktualnom Vladom Srbije. Zloupotrebljavajući funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH a bez podrške apsolutne većine stanovništva BiH, posjeta i razgovori Čovića i Vučića su očigledno u funkciji ambicija režima iz Beograda i Zagreba da sinkroniziranim aktivnostima reafirmišu realizaciju dogovora Tuđman – Milošević o podjeli BiH.

U postojećoj konstalaciji međunarodnih odnosa u Europi i svijetu ovakvi razgovori su više u funkciji destabilizacije regije, vraćanja na retrogradne politike prošlosti a manje u funkciji stabilnosti i mira i uključenja zemalja zapadnog Balkana u euroatlantske i europske integracije”, ističe Tokić.

Istovremeno Bošnjački pokret najoštrije osuđuje podaničku, prosrpsku izjavu Čovića “kako BiH neće priznati Kosovo” jer sasvim je sigurno da je takav stav potpuno suprostavljen političkom raspoloženju većina građana države BiH. ”Građani BiH i sve demokratski orjentirane strukture društva svjesni su činjenice da treba ući u proces priznavanja države Kosova jer su to učinile skoro sve demokratske zemlje Europe i svijeta”, navodi se u priopćenju Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer