Published On: Sri, lis 30th, 2019

Šeik digao Derventu na noge: Umirovljenicima dijelio “stotke”, djeci najnovije telefone

Četverodnevni privatni posjet prebogatog šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata Derventi izazvao je nesvakidašnju pažnju, uzburkao duhove, ali je i donio sreću nekima od najmlađih i najstarijih žiteljima grada na Ukrini.

Više zlatnih satova, telefona i drugih dragocjenosti završilo je u rukama Dervenćana, kao osobni dar šeika Taliba bin Saqr Al Qasimija, a osim sretne dječice, koja se tog dana zatekla na ulici, stari i nemoćni u ovdašnjem Staračkom domu, uz simbolično ljubljenje ruku, počašćeni su i s po 100 maraka.

Međutim, prvobitno je kao grom iz vedra neba gradom odjeknula glasina da bi se u šeikovim rukama uskoro mogao naći posavski “Biser”, jedini hotel u centru Dervente, gdje se gost iz Katara smjestio sa suradnicima, osobnim kuharom i osiguranjem. Tu spekulaciju za Novosti otklanjaju Mile i Branislav Nović, otac i sin, vlasnici hotela, koji su i ugostili šeika.

– Točno je da smo još ranije otvorili mogućnost prodaje hotela, ali tu ponudu nismo ni spomenuli, a kamoli o tome pregovarali, kako naš cijenjeni gost ne bi možda pomislio da je naše gostoprimstvo i prijateljstvo proisteklo iz interesa – kaže Mile Nović.

Mlađi Nović pojašnjava da je riječ o uzvratnom posjetu šeika kojeg je on prije više mjeseci slučajno upoznao. Posjet Derventi je, zapravo, uzvratni za šeikovo izuzetno gostoprimstvo Novićima u Sarajevu.

– Derventa ne pamti da je jedan takav gost, a pogotovo vladar, izuzetnom jednostavnošću, neposrednošću i širokim srcem razgalio srca i naprečac pridobio simpatije njenih žitelja koji su ga upoznali – priča Branislav.

– Svako dijete koje je sreo ljubio je u glavu, a korisnike Staračkog doma “Lug” ljubio u ruku i, također, novčano častio.

U toj ustanovi kažu da nisu mogli ni sanjati da će ih “netko sa strane” izgrliti kao najrođenije, častiti “stotkom”, i to još šeik. Naravno, darovano je i osoblje “Bisera”, domaće osiguranje, a za najmlađe Noviće u Londonu su naručeni najnoviji telefoni.

– Na moje riječi da se mi osjećamo neugodno zbog svih tih darova, šeik je uzvratio da je za njega “grijeh propustiti priliku da, ako već može, nekoga usreći – objašnjava za Novosti tu velikodušnost Branislav.

Saznaju da ipak nije išlo sve tako bajno. Izvor govori da su se neki ovdašnji dužnosnici prvobitno pojavili u sportskoj i lovačkoj odjeći. Tek kada su im djeca putem interneta provjerila da je šeik Talib član obitelji Al Qasimi, vladara jednog od sedam emirata u sastavu UAE, s mnogobrojnim objektima, vratili su se “kravatirani i obučeni kao cvjetovi”.

Šeik Talib je prisustvovao kupu Dervente u latinoameričkim plesovima, zajedno sa čelnim čovjekom općine, Miloradom Simićem, koji je iznenada prispjelom gostu poželio dobrodošlicu.

Šeik je uzvratio da je očaran ljudima i gradom s izvanrednim položajem, jednako udaljenim od prijestolnica kao što su Beograd, Zagreb i Sarajevo.

– Nadam se da ćemo u ovaj prelijepi grad dovesti arapske investitore i turiste u cilju njegovog daljeg razvoja – rekao je šeik nakon posjeta “Mreži Network”, austrijskoj firmi u Derventi gdje je rađen sat u Meki u Saudijskoj Arabiji, službeno najveći sat na svijetu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare