Published On: Pet, kol 6th, 2021

ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: “Izjave Milorada Dodika o Bošnjacima su sramne i on se pokazao kao apsolutni neznalica”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je večeras u Memorijalnom centru Kovači u Sarajevu obilježavanju manifestacije “Obrana BiH – Igman 2021”.

Tom prilikom, Džaferović je naglasio kako manifestacija slavi 28. godišnjicu slavne bitke za Igman u kojoj je Armija Republike BiH izvojevala veliku pobjedu, prenosi Klix.

“Ovo je za nas vrlo značajan datum. Svaka pobjeda Armije Republike BiH u periodu od 1992. do 1995. godine je vrlo značajna za slobodu koju danas uživamo. Obilježavamo 28. godišnjicu od slavne bitke za Igman kada je pobjeda Armije RBiH spriječila potpunu blokadu Sarajeva. Da Armija nije uspjela, pitanje je šta bi dalje bilo sa Sarajevom, ali i BiH”, rekao je Džaferović.

Poručio je kako će se uvijek s ponosom sjećati prošlosti i boraca koji su dali živote za državu.

“Sjećamo se svih šehida i poginulih boraca koji su dali živote za pobjedu i slobodu i odajemo im poštovanje i to ćemo raditi uvijek. Sjećat ćemo se s ponosom naše prošlosti i nikada to nećemo zaboraviti i večerašnja manifestacija jeste dio kulture sjećanja i odavanja poštovanja najzaslužnijim”, poručio je Džaferović.

Na kraju, poručio je kako će Bosna i Hercegovina u konačnici sigurno postati efikasna država u kojoj će svi građani živjeti ravnopravno u svim njenim dijelovima.

“BiH danas, 28 godina nakon bitke za odbranu Sarajeva i Igmana ide dalje i ona će u konačnici postati efikasna država, članica NATO-a i EU. Svi ljudi u BiH i svi narodi će biti ravnopravni bez obzira gdje žive. Ovih dana možemo čuti drugačije poruke koje dolaze iz RS-a koje su sramne i neka je stid onih koji to izgovaraju. Poruke koje je poslao Dodik i koje su upućene prema Bošnjacima su sramne i to ozbiljni političari nikada ne rade te se tako pokazao kao apsolutna neznalica“, zaključio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x