ŠAČICA NAVIJAČA NA TRGU B. JELAČIĆA: Ubij Srbina, ajmo Ustaše. Par Ljubuških pravaša opet osramotilo Hercegovinu…

ZAGREB – Rijeka navijača preplavila je ulice Zagreba prije utakmice Hrvatske i Srbije na Maksimiru.
Atmosfera je sjajna, ali grupa od tridesetak ‘navijača’ na glavnom gradskom trgu bana Jelačića uspjela je svojim primitivnim navijanjem u nekoliko minuta baciti sjenu na veliki događaj…
Tridesetak ‘navijača’  u jednom je trenutku počela skandirati sramotne, ali, nažalost, dobro poznate rečenice: ‘Ajmo ustaše’ i ‘Ubij Srbina’.
Mediji u RH iskoristili su priliku da kompletnu navijačku bratiju prozovu Ljubušacima, budući da su se među njih 30 iz svih dijelova Hrvatske  našla i četvorica članova ljubuškog HSP-a, stranke koja u svojim prostorijama u BIH nekažnjeno drži biste i portrete Ante Pavelića i koja na federalnoj razini sudjeluje u kršenju kolektivnog prava hrvatskog naroda u BIH. Svi oni od prije su poznazi po ustaškim kapama na ranijim Thomsponovim koncertima kada ih je i sam Perković molio da se udalje ili kroz pokušaj zabrane koncerta Dina Merlina.
U Policijskoj upravi zagrebačkoj doznajemo kako će policajci privesti mladiće koji su se ovako sramotno ponijeli te da će isto učiniti sa svakim tko se povede za ovakvim primitivnim te nedopustivim načinom ‘navijanja’.
Važno je napomenuti da su takvim sramotnim ponašanjem pokvarili raspoloženje većini okupljenih navijača na Trgu koji su nam ovaj ispad komentirali kao sramotan, nepotreban i nesportski.
Većina okupljenih navijača na Trgu pristojno se ponašaju, pjevaju navijačke pjesme, ne vrijeđaju nikoga, vesele se i s nestrpljenjem očekuju izlazak nogometaša  Hrvatske na teren danas u 18 sati.

more recommended stories