Šef ukrajinskih obavještajaca: Rusi kopiraju našu taktiku

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe, Kirilo Budanov, sinoć je na forumu Jalte – Europske strategije u Kijevu, koji je okupio ukrajinske i međunarodne političare kako bi razgovarali o napretku rata, govorio o ruskoj taktici.

“Što se tiče kreativnosti i fleksibilnosti, još uvijek imamo prednost nad njima, prilično su zastarjeli. Ali oni se prilagođavaju, pokušavaju promijeniti taktiku, promijeniti način na koji koriste snage, njihova strategija ne uspijeva, ali njihova taktika ima neka poboljšanja.

Prešli su na masovnu upotrebu dronova, prije rata jednostavno nisu shvaćali važnost istih, sada nas dosta i kopiraju”, rekao je.

Govorio je u o skandalu oko Elona Muska i Starlinka “Teško je reći gdje je istina, što je izmišljeno. Osobno nisam siguran da je sam Elon Musk pritisnuo neke tipke kako bi zaustavio kretanje nekih dronova. Što se tiče Starlink sustava, oni nisu bili operativni neko vrijeme u blizini Krima.

Koristili smo posebnu opremu i znali smo da za nas nema pokrivenosti. Starlink i dalje igra nevjerojatnu ulogu jer ga mnogi sustavi koriste za podatkovne veze s dronovima kada je potrebna daljinska komunikacija sa zapovjednim točkama, a bili su prilično dobri na prvoj liniji”, rekao je.

more recommended stories