Published On: Pet, sij 24th, 2014

Šef Švicarske garde: Tajno društvo gayeva ugrožava sigurnost Pape!

”Tajno društvo homoseksualaca u Vatikanu izazov je Papinoj sigurnosti”, tvrdi bivši zapovjednik Korpusa papinske Švicarske straže pukovnikElmar Mäder, koji je na tu dužnost došao kao visokokvalificirani profesionalni zrakoplovni časnik, te je zapovijedao sićušnom pitoresknom vojskom sićušne države i moćne Svete Stolice od 2002. do 2008.

Da stvari izvedemo na čistac: pukovnik Mäder ne govori o homoseksualnima tout court, niti opasnost pripisuje njihovim sklonostima. On govori, sasvim razgovjetno, o tajnom udruživanju (što je organizacijski čvršće i strukturalno opasnije od lobija, tj. grupe za pritisak), pri čemu je homoseksualna praksa tajna koja udružene povezuje i ucjenjuje.

Da je homoseksualnost dopuštena i javno tolerirana, njome se ne bi moglo manipulirati. Ali budući da je potisnuta seksualnost a osuđena homoseksualnost, ona opstaje samo kao prešutno tolerirana, ali ugroza i prijetnja uništenjem egzistencije nužno upućuje homoseksualne jedne na druge – a to daje snažno oružje u ruke onima koji su skloni manipulirati bližnjima, organizirati ih u svrhu vlastite promocije.

Katolička crkva u tome nije iznimka među zatvorenim sredinama.

Upravo o tome je pukovnik Mäder govorio tjedniku Schweiz am Sonntag, a dio njegovih uspomena i ocjena objavljen je u prošlu nedjelju.

On ocjenjuje da je “radno okružje u kojemu je gomila muškaraca neoženjenih samo po sebi mamac za homoseksualne, bilo da to oni svjesno traže ili nesvjesno slijede poriv”.

Pukovnik kaže da sam nema problema s homoseksualnošću, ali izražava bojazan da je gay svijet “lojalniji međusobno nego drugim ljudima ili institucijama”.

Time je Mäder, možda i nesvjesno, opisao tipičan obrambeni mehanizam ugroženih manjina (koji se iskazuje u etnički kompaktnim useljeničkim grupama, u afroameričkoj populaciji gdje pojam “brat” sugerira da je uzajamna povezanost među crncima a priori bliskija nego s bilo kim drukčije boje kože itd.).

Mäderova ocjena prispjela je kao svojevrstan komentar pošto je nešto ranije neidentificirani bivši pripadnik papinske Švicarske straže objavio, također u Švicarskoj, da je za službe dobio barem 20 “nemoralnih ponuda” sa strane kardinala, biskupa i svećenika uposlenih unutar vatikanskih zidina, u ustanovama Svete Stolice.

Isti list Schweiz am Sonntag navodi riječi tog vojnika koji tvrdi da mu je pri večeri, pošto su stigli odrezak i špinat, svećenik sustolnik rekao: “…a ti ćeš biti desert”.

Mäderove ocjene naišle su na kritiku u krugovima koji se zauzimaju za ravnopravnost homoseksualnih.

“Homoseksualni su statistički najmanje nasilna skupina u ljudskom društvu, pa ako je Papa zaista okružen homoseksualnima, može spavati miran”, poentirao jeFranco Grillini, bivši zastupnik i predsjednik Gayneta.

S druge strane, prije nekoliko dana ponovo su žrtvama uhidbenog naloga pali mons.Nunzio Scarano i njegov dugogodišnji partner, koji su jedan drugoga pokrivali i pomagali, akumuliravši čak 6,5 milijuna eura samo kao ujam od novca koji su kroz “vatikansku banku” IOR “oprali” za udruženi kriminal.