Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

ŠEF NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE Njemačka: ISIS želi izvesti napade ovdje, sigurnosno stanje je vrlo ozbiljno

Must Read

Islamska država želi izvesti napade u Njemačkoj i sigurnosno stanje “vrlo je ozbiljno”, ocijenio je šef njemačke obavještajne službe (BfV) za Welt am Sonntag dodajući da služba nema saznanja o konkretnim planovima napada, prenosi Index.hr

IS je u utorak objavio video u kojem sugerira da će izvesti nove napade na Zapad, nakon terorističkih napada na Bruxelles i Pariz, poimence navodeći London, Berlin i Rim kao moguće mete.

Hans-Georg Maassen kazao je za njemačke novine kako ta skupina želi izvesti napade na Njemačku no dodao je: “U ovom trenutku nemamo saznanja o nekim konkretnim planovima za teroristički napad u Njemačkoj”.

Kazao je da je cilj propagande IS-a ohrabriti sljedbenike da preuzmu inicijativu u organizaciji napada u Njemačkoj.
Maassen je kazao kako postoji nekoliko slučajeva  koji povezuju njemačke državljane, povratnike iz Sirije s planovima napada i upozorio je da je “iznimno velika” opasnost koju predstavljaju ti džihadisti iz Njemačke.

On je rekao da je zemlja do sada izbjegla veliki napad zbog uspješnog rada snaga sigurnosti te zakazivanja detonatora bombi u jednom ili dva slučaja.

U 2012. radikalni njemački islamist podmetnuo je bombu na željezničkom kolodvoru u Bonnu koja nije eksplodirala, a 2006. dvije bombe u kovčezima koje su islamisti ostavili u vlakovima u Koelnu nisu eksplodirale.

Prema Maassenu u Njemačkoj je 1100 islamista koji predstavljaju potencijalni teroristički rizik. Njegova služba ima saznanja o oko 300 pokušaja salafista i drugih islamista da regrutiraju izbjeglice.

“Posebno sam zabrinut zbog mnogih maloljetnih izbjeglica koji nisu u pratnji odraslih –  ta je skupina meta”, kazao je dodajući da u pokušajima njihova vrbovanja vidi “veliki potencijal za radikalizaciju”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -