Šef CIA-e John Brennan: OSA na čelu s Džuvom je primjer kakva institucija treba biti

Velike pohvale iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze za OSA-u i za njenog čelnog čovjeka Almira Džuvu.

Direktor američke obavještajne službe CIA John Brennan je u pismu Mladenu Ivaniću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH izrazio zadovoljstvo suradnjom s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

Brennan je u pismu čiji je sadržaj objavljen istaknuo i ulogu direktora OSA-e Almira Džuve.

– Direktor OSA-e Almir Džuvo odlično je služio više od deset godina i veoma ga uvažavam. Budući da počinje ozbiljno razmatranje njegovog nasljednika, trebate znati da su SAD zainteresirane da se osigura da OSA i dalje bude blizak partner i efikasna, multietnička institucija, koja radi za sigurnost svih građana BiH, ističe Brenan u pismu upućenom Ivaniću.

On podsjeća da su SAD imale važnu ulogu u osnivanju OSA-e 2004. godine.
– OSA je sada primjer onoga što jedna institucija vlasti u BiH treba biti  – ona se bori protiv terorizma i ostalih zajedničkih neprijatelja, uživa dobar ugled među regionalnim partnerima, ne miješa se u politiku i poštuje prava građana, navodi se, između ostalog, u pismu.

CIA, kako je naveo Brennan, ostaje i dalje posvećena OSA-inom uspjehu.

– Čvrsto vjerujemo da je pronalaženje pravog rukovodstva OSA-e od velikog značaja za građane BiH i za SAD. Radujem se našoj daljnjoj suradnji tijekom ove tranzicije i suradnji s novim rukovodstvom OSA-e u mnogim narednim godinama, naglasio je Brennan.