Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Sarajevske županije osiguravali su danas prosvjede grupe razvojačenih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH te u drugim dijelovima grada, a tijekom ovog događaja ozlijeđeno je sedam policajaca.

Sudionici prosvjeda su oko 13.00 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada, te su tijekom prosvjedne šetnje narušili javni red i mir, i napali policijske službenike Uprave policije tog Ministarstva, priopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Sarajevske županije.

Navodi se da su tom prilikom policijski službenici upotrijebili sredstva sile prema određenom broju sudionika prosvjeda.

Kao posljedica napada na pripadnike Uprave policije, ozlijeđeno je sedam policijskih službenika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, slobode su lišena tri sudionika prosvjeda, dok je jedna osoba lišena slobode zbog počinjenog prekršaja, te je nakon provedenog postupka otpuštena iz službenih prostorija.

O događaju je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva SŽ, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja, kao i počinjenih kaznenih djela.