Published On: Sri, svi 26th, 2021

Sebija o diplomi: Ovo je nisko, Kurjak mi je bio mentor

”Profesor Asim Kurjak bio je moj mentor na doktorskoj obrani, kao i na izradi doktorskog rada. O tome postoji neoboriva dokumentacija, a ja sam branila doktorski rad pred više od tri stotine ljudi, svi oni znaju tko je bio mentor.

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu prof. Sebija Izetbegovića pred kamerama N1 odgovorila je na navode o ”spornoj akademskoj i liječničkoj karijeri”, koji se odnose na specijalistički i strukovni put aktualne direktorice najveće zdravstvene ustanove u BiH.

Sebija Izetbegović, na upit N1 o tome da li je istina da je u Zagrebu provela svega nekoliko tjedana povodom specijalizacije, odgovara da u Zagrebu nije ni boravila u svrhu specijalističke karijere, već da je ondje bila na liječenju, te je vrijeme koristila i za edukaciju.

”Nijedan dio specijalizacije nisam radila u Zagrebu. Dio boravka u Zagrebu je bio prijedlog profesora Šimića da vrijeme koje sam zbog bolesti provodila Zagrebu – kad se osjećam dobro – provedem učeći na Klinici. To nije uopće pridodato mojoj specijalizaciji, ne ulazi u moju specijalizaciju; riječ je o edukaciji koju sam sticala da ne bih gubila vrijeme. Zagreb nije uopće mjesto moje specijalizacije, provela sam je na Kliničkom centru na ginekološko-akušerskoj klinici u Sarajevu dobila sam je 1992. godine u tvrtki Velefarmacija”, rekla je profesorica Izetbegović, dodavši da je u to vrijeme bila uposlenica Velefarmacije, tvrtke koja je planirala otvoriti ginekološku ambulantu za koju je bilo planirano da je održava, te da vodi brigu o ženama – uposlenicama koje su činile oko 90% radne strukture poduzeća.

”Sve ono što propisuje specijalizacija, prema planu i programu, završavala sam po koracima”, odgovara direktorica UKCS-a koja se ovih dana ponovo našla na meti optužbi za netransparentan karijerni put.

Najviše pozornosti javnosti izazvali su navodi uglednog liječnika i profesora Asima Kurjaka koji je izravno u emisiji na FACE televiziji kod Senada Hadžifejzovića demantirao bilo koju vrstu direktne veze sa profesoricom Izetbegović, u vidu mentorstva na postdiplomskom ili doktorskom studiju.

Takve pak tvrdnje Izetbegović odbacuje.

”Profesor Asim Kurjak bio je moj mentor na doktorskoj obrani, kao i na izradi doktorskog rada. O tome postoji neoboriva dokumentacija, a ja sam branila doktorski rad pred više od tri stotine ljudi, svi oni znaju tko je bio mentor. Ne razumijem, kad sve skupa razmotrim, zbog čega je profesor tako postupio. Kažem, postoje evidentni podaci o svemu tome”, poručila je prof. dr. Sebija Izetbegović, naglasivši da se paralelno ostvarivala u akademskoj i specijalističkoj karijeri koju su pratili izvrsni kirurzi na Kliničkom centru u Sarajevu, među kojima navodi imena nekih profesora poput Srećka Šimića, Idriza Bukvića, Ahme Kapetanovića, Senada Mehmedbašića, Jadranke Dizdarević i drugih.

”Što se tiče akademske karijere, zavšila sam studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, zatim sam obranila magistarski rad – mentor mi je bio profesor Srećko Šimić, a za moj doktorat mentor je, ponavljam, bio profesor Asim Kurjak”, odgovara.

”Sve što se povezuje s imenom je, očigledno, politička motivacija. Moje ime se pokušava uvući u već nekoliko afera i to je, rekla bih, vrlo nisko. Operirala sam i porodila nebrojeno mnogo žena, ja sam osoba koja ima vrlo provjeriv kredibilitet. Nema razloga da me se na ovaj način pokušava diskreditirati, svi su pokušaji osuđeni na propast”, dodala je.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x