Published On: Pon, ožu 3rd, 2014

Sean Connery pozvao sunarodnjake da glasuju za neovisnost Škotske

Poznati glumac Sean Connery pozvao je u nedjelju Škote da na referendumu zakazanom za 18. rujna glasaju za neovisnost Škotske, ocijenivši da se radi o “predobroj prilici da bi ju se propustilo”.

“Jedno ‘za’ na referendumu privući će pažnju cijelog svijeta. Ponovo će se pojaviti interes za našu kulturu i politiku, što nam daje priliku bez presedana da promičemo naše nasljeđe i našu kreativnu izvrsnost”, kazala je zvijezda filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu u razgovoru za The Sun.

Priznao je da je “posebice uzbuđen” zbog prilika koje nezavisnost zemlje nudi na području filma i drugih kreativnih industrija, ocijenivši da bi to rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta sjeverno od granice.

Sean Connery, koji ne živi u Škotskoj, priznaje, međutim, da je odluka o budućnosti zemlje na “ljudima koji tamo žive i rade”.

“Ali kao Škot, oduvijek zaljubljen u Škotsku i njezinu umjetnost, smatram da je prilika za stjecanje nezavisnosti predobra da bi ju se propustilo”, dodao je 83-godišnji glumac i poručio da “nema ničeg kreativnijeg od stvaranja nove nacije”.

Sir Sean Connery, koji na podlaktici ima tetovažu “Škotska zauvijek”, posljednjih godina živi u New Yorku sa svojom drugom suprugom, Francuskinjom Micheline Roquebrune.