Published On: Sub, kol 11th, 2018

SDS i PDP protiv stvaranja trećeg entiteta

Općinski odbori PDP Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje odbacuju svaku mogućnost stvaranja trećeg entiteta u BiH na štetu Republike Srpske, odnosno njene teritorijalne cjelovitosti i integriteta, prenosi Srna.

“Naše shvaćanje Republike Srpske se bazira na njenoj poziciji garantiranoj Daytonskim mirovnim sporazumom, kao i patriotskoj ostavštini svih naših sugrađana i suboraca koji su svoje živote dali za njeno stvaranje i očuvanje. Svako raspakivanje Daytona je ne samo uvreda za nas koji se još sjećamo i zahvalni smo im zbog njihovog herojstva, već predstavlja opasno kockanje s budućnošću Republike Srpske”, priopćeno je danas iz PDP-a.

Ovi odbori navode da nikada neće dopustiti stvaranje trećeg entiteta u kome bi bile izdvojene iz Republike Srpske općine u kojima Hrvati čine značajan dio stanovništva.

“Poručujemo svima koji su uključeni u ovaj projekat, bilo da ga sprovode ili da ga podržavaju – Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje su Republika Srpska i to će ostati. Svatko tko misli i djeluje drugačije može očekivati nesagledive posljedice”, navodi se u priopćenju.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da za stabilnost Republike Srpske mora biti osigurano njeno ustavno uređenje i da, kako kaže, ne dolazi u obzir nikakav treći entitet za koji se zalažu lideri HDZ-a i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik.

“Pitanje Hrvata ne treba rješavati Dodik. Nama treba Srpska koja je stabilna sa svojim ustavnim uređenjem, koja će osuditi bilo kakvu redefiniciju Daytona”, dodao je Govedarica.

On kaže da treba Srpska u kojoj će se pojaviti investitori, u kojoj će domaći investitori da budu uspješni i gdje će mladi ljudi imati perspektivu kako ne bi odlazili u inozemstvo, priopćeno je iz SDS-a.

“Dodik i Čović trebaju ohladiti glave i prihvatiti da je Republika Srpska s jedne strane, i drugi entitet Federacija BiH s druge strane”, kaže Govedarica./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare