SDPBIH: SDA je počela plaćati Budimirov HSP i Lijanovićev NSRZB za održavanje na vlasti i brojne opstrukcije

U pomahnitalom pohodu ka novcima građana FBiH, ministri koji su izgubili povjerenje Parlamenta FBiH odlučili su pokušati preusmjeriti i novac namijenjen privredi ka svojim i džepovima svojih pokrovitelja.
Posljednjim smjenama u Fondaciji ODRAZ, kojim duboko kriminalizirane kadrove pokušavaju dovesti na pozicije na kojim bi gospodarili desetinama miliona maraka, SDA, NS Radom za boljitak i HSP pokazuju veliku nervozu. Smjena rukovodstva Fondacije dešava se u momentu kada se u okviru projekta Svjetske banke trebaju implementirati odobrena sredstva od 110 miliona KM.
Razlog tome su neizbježne promjene u izvršnoj vlasti koje će konačno staviti točku na pustošenje novca poreznih obveznika koje je u proteklih 20 godina parazitska vlast SDA pokušala uspostaviti kao jedini mogući sistem.
Takvom načinu vladanja svakim danom bliži se kraj, i SDP će sigurno, kao i u slučaju Razvojne banke FBiH, znati zaustaviti pokušaj pljačke novca građana FBiH, a očekujemo i da pravosudni organi konačno uključe, te kazne ovakve kriminalne poteze u kojim je po ko zna koji put uključen dopremijer Jerko Ivanković Lijanović.
SDA je očigledno počela plaćati Budimirov HSP i Lijanovićev NSRZB za održavanje na vlasti i brojne opstrukcije koje posljednjih mjeseci smišljaju kako bi produžili ono što je neminovno. Otvoreno se pitamo šta su sve još obećali nakon što 110 miliona KM hoće da isporuče Vinku Jakiću i Lijanovićima.