Published On: Ned, sij 20th, 2013

SDP ''zabrinut'': Ima li netko da Tihića vrati u stvarnost?

SARAJEVO – Povodom odluke najužeg rukovodstva SDA da se prolongira stranački kongres za 2015. godinu Sulejman Tihić s pravom očekuje čestitke na oktroiranom produžetku mandata za još tri godine na čelu SDA čime će ostvariti svoju četrnaestogodišnju suverenu dominaciju u ovoj stranci, priopćeno je iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.
-Na isti način čestitke očekuje i Bakir Izetbegović koji će zamijeniti Asima Sarajlića na mjestu zamjenika predsjednika SDA, kao i svi budući i bivši rukovodioci SDA koje je Tihić izabrao ‘iza zatvorenih vrata’. Time se samo potvrdila višegodišnja i nadaleko čuvena ‘demokratičnost’ SDA i njezinog lidera koji je ovim postupkom dokazao da i politiku unutar vlastite stranke vodi onako kako vodi i politiku općenito. Dakle podmetanjima, opstrukcijama, proceduralnim smicalicama i varanjem na sitno, stoji u priopćenju.
SDP BiH smatra da je SDA “još jednom dokazala svoje pravo demokratsko lice. Lice stranke u kojoj se odluke donose na neformalnim sijelima i minderima, a ne u stranačkim institucijama koje su predviđene stranačkim statutom”.
Tihićeva najava da će SDA opstruirati sve moguće procese, da će i dalje zloupotrebljavati instituciju vitalnog nacionalnog interesa, kao i da će “SDA i on osobno” po uzoru na Bakira Izetbegovića surađivati čak i s nepostojećim strankama u BiH kako bi se zadržali u vlasti, samo je, kažu, dokaz totalne dezorijentiranosti lidera SDA.
To je, smatraju, demonstrirao i u svojim javnim istupima nakon što je sam sebe izabrao za predsjednika SDA i u sljedeće tri godine, a Bakira Izetbegovića postavio za svog vjernog zamjenika.
-Pitamo se ima li itko dobronamjeran u Tihićevom okruženju tko bi mu pomogao da se vrati u realnost. Kao dugogodišnji politički radnik krajnje je vrijeme da prihvati činjenicu da dvadesetak zastupnika SDA u federalnom Zastupničkom domu nikako nije demokratska većina koja će ostaviti SDA-ovce na ministarskim pozicijama, direktorskim i upravljačkim foteljama državnih poduzeća, priopćio je Centar za informiranje SDP-a BiH.

bitno.ba