Published On: Sri, lip 16th, 2021

SDP-ovac A LAŽE, KAKO TO? Zukan Helez osuđen je lažno svjedočio na sudu. Osuđen je…

Zastupnik u Parlamentu BiH i potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez osuđen je na šest mjeseci zatvora za kazneno djelo davanje lažnog iskaza, potvrđeno je za “Avaz”.

Nedavno je u Općinskom sudu u Bugojnu okončan je glavni pretres i izrečena je presuda Zukanu Helezu i Halilu Ugarku.

– Sud je na temelju optuženog Helez Zukana osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, a optuženom Ugarak Halilu izrekao uvjetnu osudu kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci i istovremeno odredio da se ova kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo kazneno djelo – rečeno je iz bugojanskog suda.

Prije nekoliko godina dogodio se incident nakon čega je Helez svjedočio na sudu da je u vrijeme incidenta bio sa svojim rođakom na potpuno drugom mjestu. Istragom je utvrđeno da je Helezov rođak ipak bio na mjestu incidenta što je dokazano snimkom sa nadzorne kamere.

Presuda nije pravosnažna i okrivljeni imaju pravo žalbe./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>