Published On: Sub, ruj 30th, 2017

SDP: HDZ će izgubiti izbore i proglasiti treći entitet

SDP navodi kako su poruke Dragana Čovića izrečene u petak u Livnu o tome kako pet županijskih policija u FBiH osigurava Hrvate, ne samo ” nastavak šovinističkih izjava lidera HDZ-a već i otvorena prijetnja ustavnom poretku države BiH”

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP) smatra kako je HDZ BiH otvoreno krenuo u urušavanje sustava sigurnosti u FBiH.

U priopćenju SDP navodi kako je to “sklopu priprema za stvaranje trećeg entiteta kojeg HDZ BiH namjerava proglasiti nakon gubitka izbora sljedeće godine”.

Nadalje, SDP navodi kako su poruke Dragana Čovića izrečene u petak u Livnu o tome kako pet županijskih policija u FBiH osigurava Hrvate, ne samo ” nastavak šovinističkih izjava lidera HDZ-a već i otvorena prijetnja ustavnom poretku države BiH”.

SDP BiH zahtjeva od tužiteljstva da hitno sankcionira ovakvo djelovanje.

Sve policije u BiH u službi su zaštite svih građana. Svaki pokušaj da se pretvore u naoružane etničke falange koje su u službi jedne etničke grupe i jedne stranke neće uspjeti, navodi SDP.

SDP poziva SDA da “konačno napusti koncept privatizacije policije, jer takvo djelovanje hrabri Čovićevu politiku podjela i isključivosti”.

Vrijeme je da SDA konačno shvati gdje nas ovakvo stanje vodi, te da se prikloni SDP-u i DF-u uomogućavanju depolitizacije i uspostave građanskog nadzora nad radom FUP-a, ali i drugih policijskih organa, kaže se na kraju priopćenju SDP-a BiH, prenosi bljesak.info