SDP će uz pomoć DF-a i SBB-a pokušati izglasati nepovjerenje Vladi

Kako su naveli iz SDP-a, “sastav Vlade u posljednjih mjesec dana ne odražava većinsku volju federalnih parlamentaraca”.
 Izaslanici SDP-a na današnjoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta, kako je to odlučilo Predsjedništvo njihove stranke, trebali bi pokrenuti proceduru za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije koju vodi Fadil Novalić (SDA).

 

“Prijedlog se podnosi i zbog neobzirnog odnosa Vlade prema radnicima, rudarima, umirovljenicima i ostalim socijalnim kategorijama, zbog kreiranja i realizacije takozvane reformske agende daleko od očiju javnosti i zastupnika u Parlamentu FBiH, kao i zbog krajnje ignorantskog odnosa prema Parlamentu FBiH kod donošenja ključnih odluka za FBiH, poput privatizacije javnih kompanija”, kaže se u priopćenju SDP-a.

Izaslanik SDP-a u Domu naroda Aner Žuljević rekao je za “Avaz” kako je prvi cilj prikupiti po 20 potpisa izaslanika i zastupnika kako bi bile održane dvije izvanredne sjednice Parlamenta FBiH na kojima bi se izglasalo nepovjerenje Novalićevoj vladi.

-Postoji matematička većina u oba doma da se izglasa nepovjerenje ovoj vladi. Potrebno je resetirati stvari, kazao je Žuljević.

Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Ilhan Bušatlić rekao je da će DF sigurno podržati ovu inicijativu.

– Najbolje bi bilo da Novalić da ostavku, jer je pogubio konce i ne vodi Vladu najbolje. Stvari se trebaju vratiti na početak, da i predsjednik i potpredsjednici FBiH daju ostavke, pa da tražimo novu većinu, kazao je Bušatlić.

Izaslanici iz SDA i HDZ-a BiH Jasenko Tufekčić i Tomislav Martinović ističu da Novalićevoj vladi treba dati šansu.

-Ovoj vladi još nismo ni dali šansu da se u pravom smislu riječi razmaše, jer je ne prati parlamentarna većina, kaže Tufekčić.

Martinović je istakno da je licemjerno u situaciji kada Vlada radi tek 100 dana, uzimajući u obzir uvjete u kojima radi, “očekivati neke spektakularne rezultate“. Dodao je da ova vlada ima podršku Kluba Hrvata i Kluba HDZ-a.

Fuad Hadžimehmedović, izaslanik SBB-a u Domu naroda Federalnog parlamenta, rekao je da će “SBB kao lider opozicije u FBiH, po logici stvari, podržati zahtjev za smjenu SDA-ove vlade”

more recommended stories