Published On: Sub, stu 26th, 2016

'SDP bira lidera stranke, ali i lidera oporbe'

Kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić u subotu je u Splitu, nakon glasovanja u drugom krugu unutarstranačkih izbora, izjavio kako očekuje da na izbore dođe što više članica i članova stranke te naglasio kako se danas ne bira samo lider SDP-a, nego i lider oporbe..
Ostojić je poručio članovima svoje stranke da glasaju za istinski SDP, i to je sve što im je imao za kazati.
Zamoljen da komentira polemike između njega i njegovog protukandidata, predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, Ostojić je rekao da je to sastavni dio normalne i demokratske prakse u kojoj se iznose argumenti i na njih odgovara.
Upitan da komentira pad rejtinga SDP- a odgovorio je da pada rejting HDZ-a, a na pitanje što planira u slučaju da ne pobjedi na unutarstranačkim izborima kazao je da “zna svoj cilj i put”.
Nije želio odgovarati na pitanja o dosadašnjem predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i njegovoj budućnosti kao kandidata za predsjednika države ili za EU parlament. “To ćete morati pitati Zorana Milanovića”, kratak je bio Ostojić.
Izbori u Splitu odvijaju se mirno, a u stranci se doznaje da je od otvaranja birališta odaziv članova SDP-a bio zadovoljavajući.
Kako je Split glasovao, znat će se nakon 19 sati.
tportal.hr