Published On: Uto, pro 3rd, 2019

SDP BiH, koja je predvodila Platformu, Lijanovićev mafijaški kartel, najkatastrofalniju vladu FBiH u povijesti, sada nešto pametuje o PDV-u

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine želi alarmirati javnost s obzirom na to da najave o povećanju PDV-a nisu tek razmatranja dijela “struke”, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Kako navode iz te stranke indikativno je da se priča o povećanju PDV-a plasira odmah nakon što je Predsjedništvo BiH imenovalo Zorana Tegeltiju za mandara za sastav novog Vijeća ministara BiH.

“Jasno je da bi povećanje PDV-a bilo direktna pljačka građana. Ovo ukazuje da su u pregovorima o formiranju vlasti, opet, kao pri uvođenju akciza, cijenu platili građani koji su jedini stvarni gubitnici trakavice oko uspostave vlasti, koja je trajala čak 14 mjeseci”, smatraju u SDP-u BiH.

SDP ističe da će i ovog puta prve reakcije vlasti biti uvjeravanje građana da do povećanja cijena životnih potrepština neće doći, kao što je bilo prilikom usvajanja akciza, kad je cijena potrošačke korpe vrtoglava rasla, a obećanja o ubrzanoj gradnji kilometara autoputa se pokazala netočnim.

Upravo akcize i putarine, kao dodatni indirektni porez, zajedno s PDV-om pokazuju da građani već dobrim dijelom plaćaju daleko više do 17 posto poreza, a novi nameti najbestidnija su namjera propalih nacionalnih elita da sakriju činjenice na koju SDP dugo upozorava – da njihova politika vodi u ekonomsku propast i da nacionalističke teme neće napuniti stomake građana, navedeno je također u priopćenju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare