Published On: Sri, srp. 4th, 2018

SDP LISTA: Vlastimir Mijović, Mile Stojić, Lana Prlić, Damir Nikšić, Livno bivši general UZP-a a iz Stoca Luka Raguž, Thompsonov fan

Od SDP BIH imena koja su prepoznatljiva za federalni parlament tu su pisac Mile Stojić, kolumnist Vlastimir Mijović, te nećakinja Jadranka Prlića gospođica Lana Prlić.
Što se tiče UZP-ovaca SDP BIH u Livnu ide sa bivšim generalom HVO-a Jugoslavom Brdarom.
Nejasno je zašto ne kandidiraju Zubaka. Ne bi li time njegov imunitet od suda bio dodatno ojačan? Čemu sve ovo ako će Zubak u idućem mandatu ipak na sud i progovoriti?
Klix.ba došao je u posjed prijedloga ove stranke za liste na izborima, a koje će biti finalizirane do petka.

Na državnu razinu pucaju Saša, Tin i Kedžo…

Kada je riječ Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić će biti nositelj  liste iz Izborne jedinice 512 (HNK i ZHK), Saša Magazinović za Izbornu jedinicu 513 (Kanton Sarajevo i BPK), a Zukan Helez, aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu FBiH za Izbornu jedinicu 514 (ZDK i SBK).

Aktuelni zastupnik u Parlamentu FBiH Enver Bijedić će biti nosilac izborne jedinice 4 (Tuzlanski kanton i Brčko distrikt), dok će nosilac liste 511 (USK i Kanton 10) biti Enes Eminić, koji je na prethodnim izborima za načelnika Sanskog mosta dobio 48 posto glasova.

Federacija, donji dom, – Dragan Iličić (Grude) i Zoran Mikulić (Čapljina)

Nosioci listi za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH su Albin Muslić za izbornu jedinicu 401(USK) koji je bivši gradonačelnik Bihaća i aktuelni zastupnik u Skupštini USK.

Aktuelni zastupnik u Parlamentu FBiH Mujo Hasić za izbornu jedinicu 402 (TK i PK) i tuzlanski doktor Zlatko Ercegović za listu 403 (TK).

Bivši načelnik Općine Živinice i aktuelni zastupnik u Parlamentu FBiH Hasan Muratović je nosilac liste za jedinicu 404 (TK). Senaid Begić, aktuelni zastupnik u skupštini ZDK je nosilac liste za jedinicu 405 (ZDK), a aktuelna zastupnica Jasmina Zubić će nositi listu izborne jedinice 406 (ZDK).

Zastupnik SDP-a u federalnom Parlamentu Damir Mašić je nosilac liste izborne jedinice 407 (KS i BPK). Bivši ministar u Vladi SBK i aktuelni zastupnik Nijaz Helez je nosilac liste 408(SBK), dok je bivši federalni ministar pravde Zoran Mikulić nosilac liste izborne jedinice 409 (HNK).

Općinski vijećnik iz Gruda Dragan Iličić je nosilac liste izborne jedinice 410(ZHK), generalni sekretar SDP i dopredsjedavajući OV sarajevske općine Stari Grad Irfan Čengić nosilac je liste za jedinicu 411 (KS) i Amer Pivčić nosilac liste 412(K10).

Nosioci lista za kantonalne skupštine su:

– Muhidin Šatrović za Unsko-sanski kanton,
– Damir Handanović za Posavski kanton,
– Dževad Hadžić za Tuzlanski kanton,
– Jasminko Kapić za Zeničko-dobojski kanton,
– Emir Frašto za Bosansko-podrinjski kanton,
– Sifet Mrkonja u Srednjobosanskom kantonu,
– Aner Žuljević u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Ivan Herceg je nosilac liste u Zapadnohercegovačkom kantonu,

Segmedina Srna-Bajramović u Kantonu Sarajevo i

Jugoslav Brdar u Hercegbosanskoj županiji. On je inače bivši general HVO-a.

Pored nosioca na listama SDP BiH će se naći i imena poput umjetnika Damira Nikšića za skupštinu Kantona Sarajevo, kao i bh. rukometaš Enid Tahirović.

Poznati novinar Vlastimir Mijović će također biti na listi za federalni parlament, kao i poznati bh. pjesnik Mile Stojić.

Od stranačkog rukovodstva aktuelni šef kluba u Parlamentu FBiH Elvir Karajbić će biti kandidat za federalni parlament kao i potpredsjednica stranke Lana Prlić.

Predsjednik Kantonalnog odbora USK i aktuelni zastupnik u parlementu FBiH Hajrudin Havić je stao na posljednje mjesto na listi za skupštinu USK, dok je ispred njega na pretposljednjem mjestu Nedžad Zukanović Načelnik općine Ključ.

 

Kao što vidimo SDP BIH ide s prepoznatljivim imenima. A neki od njih su bili i grlati. Recimo jedan Damir Nikšić, nije prestajao držati govore u Parlamentu iako se radi o plahom čovjeku.

Nije do Damira. Do konkurencije je.

 

Treba dodati i da je jedan od ljudi na listi SDP-a , za HNŽ, mladić koji dolazi iz Stoca. Luka Raguž. I da je u mladosti organizirao Thompsonove koncerte.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer