SDA za konstituiranje vlasti u Jajcu traži pozicije u EP HZ HB i HT-u Mostar

Predstavnici SDA i hrvatske koalicije “Zajedno za bolje sutra Jajcu” nedavno su održali prvi sastanak, ali nije bilo nikakvih konkretnih zaključaka.

Od lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini prošla su četiri mjeseca, ali vlast u općini Jajce još uvijek nije konstituirana. Predstavnici SDA i hrvatske koalicije “Zajedno za bolje sutra Jajcu” nedavno su održali prvi sastanak, ali nije bilo nikakvih konkretnih zaključaka. Prvi čovjek HDZ-a BiH u Jajcu Ivo Šimunović kaže kako su  očekivanja  bila znatno veća od početka pregovora, ali bošnjačka strana izašla je s novim zahtjevima, piše Večernji list BiH.

Došli smo pregovarati o uspostavi lokalne vlasti i početku normalnog funkcioniranja općine, a oni su donijeli listu zahtjeva. Sada su pristali raspodijeliti vlast u općini sukladno izbornim rezultatima, ali su zatražili pozicije u Elektroprivredi HZ HB, HT-u Mostar i drugim većinski hrvatskim poduzećima. Mi smo jasno poručili kako smo došli razgovarati o lokalnoj vlasti, a ne o temama koje nemaju veze s ovim procesom, tvrdi Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH u Jajcu.