Published On: Thu, Nov 27th, 2014

SDA traži žurno konstituiranje Zastupničkog doma Parlamenta BiH i imenovanje mandata Vijeća ministara

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA podržalo je Sporazum o programskim načelima potpisan od strane SDA,DF-a i Koalicije stranaka predvođenih HDZ BiH, koji, kako je zaključeno sa Sporazumom koji je ranije potpisan sa Savezom za promjene iz RS-a predstavlja osnov za uspostavu vlasti na svim razinama u BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

SDA zahtijeva da se odmah zakaže konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma PS BiH i izabere rukovodstvo Doma, a da Predsjedništvo BiH otpočne proces imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH. Za ovaj proces ispunjeni su svi uvjeti i nema razloga za bilo kakva odlaganja- navodi se u priopćenju SDA.

Predsjedništvo SDA traži od kantonalnih skupština da se ubrza proces implementacije i izaberu delegati za Dom naroda Parlamenta F BiH, kako bi se što prije uspostavila vlast na razini Federacije. Kantonalne skupštine, također bez odlaganja, trebaju obaviti proces imenovanja kantonalnih vlada.

Zadužena je Kadrovska komisija Stranke da pripremi prijedloge potrebnih kadrovskih rješenja kako bi Stranka uspješno vodila proces implementacije.

Za predsjednika Kadrovske komisije ,umjesto Salke Selmana koji je podnio ostavku, imenovan je potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

/HMS/