Published On: Pet, kol 6th, 2021

SDA TRAŽI HITNU SMJENU IVANE MARIĆ I ENVERA KAZAZA: No priopćenje izgleda kao da ga je osobno pisao Reuf Bajrović

Kantonalni odbor SDA Sarajevo pozvao je na smjenu Ivane Marić i Envera Kazaza koji obavljaju funkcije u kantonalnim ustanovama, zbog, kako tvrde, napada na bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka.

Posljednji sramni javni nastupi kadrova sarajevske “trojke” Ivane Marić i Envera Kazaza, u kojima su kritizirali dosadašnjeg visokog predstavnika Valentina Inzka i donošenje Zakona o negiranju genocida i umanjivali njegov značaj, predstavljaju njihov konačni moralni sunovrat, ali zahtijevaju i hitne sankcije – naveli su.

Nastupe Marić i Kazaza ocijenili su jednakim tome da u Njemačkoj javne ličnosti kritiziraju donošenje Zakona o negiranju holokausta, ocjenjujući taj zakon populističkim.

Pozivamo Fortinu i Konakovićevu Vladu da hitno smjene Ivanu Marić i Envera Kazaza sa mjesta članova nadzornih odbora u Kantonu Sarajevo, u Kamernom teatru 55 i TVSA, koja su im pripala kao nagrada za podršku njihovoj vladi. Nedopustivo je da se iz budžeta KS koji svojim radom pune i žrtve genocida, finansiraju oni koji umanjuju značaj Zakona o negiranju genocida i relativiziraju njegovu važnost – navode iz SDA.

Prije samo par dana kritički je o ovom dvojcu na svom twiteru pisao Reuf Bajrović, za kojeg se, tvrdi da je stvarni politički savjet ove partije. U kojoj službeni partijski narativ poprima gotovo identičan oblik kao  Bajrovićevi psihotični tvitovi. Inače dvojac Reufljagić, od početnog nazivanja mladeži SDA ISIL-ovcima i balijama prometnuo se izgleda u najvažnije suradnike ove proislamske partije, čiji obožavatelji inače suprugu Bakira Izetbegovića otvoreno nazivaju sultanijom.

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x