Published On: Mon, Jul 3rd, 2017

SDA: Šepić nema pojma, ništa mu nije sveto

Stranka demokratske akcije (SDA) priopćila je u nedjelju da u djelovanju bivšeg člana te stranke Senada Šepića nije iznesena niti jedna ideja kojom bi se unaprijedilo stanje u BiH te da mu je jedina strategija stalni napad na SDA i njezino rukovodstvo.

”Komentarijaući posljednji posjet predsjednika SDA Krajini, u kojoj ova stranka očigledno ima snažnu podršku naroda, pokazao je, osim nedostatka elementarne kulture, i neoprostivo neznanje. On pojma nema šta su trošarine, za što su se ubirale i gdje su bile usmjeravane. Najveći dio trošarina proteklih deset godina je usmjeravan u proračune svih razina, jer je to posebna vrsta neizravnog poreza”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da ta sredstva uglavnom nisu bila namijenjena za cestogradnju, a da je odluku o tome donosio i Šepić.

”Iz trošarina su, između ostalog, alimentirane i njegove visoke plaće koje u zbroju iznose skoro milijun KM. Kada je vidio da više nema političke budućnosti u SDA okrenuo je ćurak i počeo napadati sve ono što je do jučer radio”, priopćeno je iz SDA.

Vjeruju i da Šepić, “na kojem god se položaju nađe, to stavlja u funkciju vlastite promocije”.

”Kada je donosen sramni Zakon o prebivalištu, koji je ugrozio slobodu kretanja povratnika, Šepić je bio zamjenik ministra u ministarstvu koje je predložilo to nakaradno rješenje. Uopće se nije tome suprotstavio niti javno oglasio. U zadovoljenju vlastitih i osobnih interesa, a naročito potrebe da bude bošnjački političar prihvatljiv nebošnjacima, ništa mu nije sveto”, navode iz SDA.

Ističu da je Šepićevo nezadovoljstvo počelo onog trenutka kada mu nije ispunjena želja da bude ministar civilnih poslova BiH. Pri tome, kako navode, odbio je poziciju federalnog ministra poljoprivrede.

”Upravo je s te pozicije mogao konkretno pomoći i Krajišnicima, ali je, očito, konkretan rad Šepiću nepoznata kategorija. Mnogo je lakše baviti se populizmom i demagoškim pisanjem statusa na društvenim mrežama i putovati na račun poreznih obveznika”, navodi se u priopćenju SDA.