Published On: Pon, lis 5th, 2020

SDA SE JEFTINO ISKUPLJUJE ZBOG GAŠENJA KK „BOSNA“ Turković: Dodijelit ću diplomatske putovnice Nurkiću i Musi

Bilo bi sportski korektno da Musa i Nurkić odbiju primiti putovnice u znak protesta da je ovaj režim i stranka kojoj pripada ministrica Turković sahranili europskog košarkaškog prvaka KK „Bosnu“

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Bisera Turković, sutra će, 6. listopada 2020. godine, uručiti diplomatske putovnice bosanskohercegovačkim košarkašima Jusufu Nurkiću i Džananu Musa, pohvalila se Turković na svom Facebook profilu.

“Nurkić i Musa, dvojica uspješnih sportaša, predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u NBA – najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, te nastupaju za državnu Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Svojim radom i ponašanjem, dvojica sportaša su uzor mladima i djeci u našoj domovini, a u cijelom svijetu promoviraju najveće vrijednosti i ljepote Bosne i Hercegovine”, piše u objavi ministrice.

Bilo bi sportski korektno da Musa i Nurkić odbiju primiti putovnice u znak protesta da je ovaj režim i stranka kojoj pripada ministrica Turković sahranili europskog košarkaškog prvaka KK „Bosnu“, prenosi TBT.