Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

SDA: SDP nam je radio iza leđa, a razlog je prodaja unosnih državnih kompanija

Must Read

Amir ZukićGeneralni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić, u današnjoj izjavi Agenciji Fena nije želio da precizira daljnje poteze njegove stranke u novonastaloj situaciji u kojoj koalicioni partner u vlasti, Socijaldemokratska partija (BiH), traži razrješenje ministara SDA

“Reagirat ćemo u zavisnosti od razvoja događaja i javnost će biti upoznata s tim. Uglavnom, radit ćemo sve što je u korist Bosne i Hercegovine, a ne u interesu pojedinaca”, rekao je Zukić.

Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, “očito je radio iza leđa” i pripremao neke aktivnosti koje su kulminirale aktuelnom političkom situacijom u zemlji, dodao je generalni sekretar SDA.

Smatra i da Lagumdžija, odnosno SDP, nisu prikazali javnosti stvarni razlog za sadašnje ponašanje, a to je, prema mišljenju SDA, osiguravanje novčane zalihe namjerenom prodajom unosnih kompanija u državnom vlasništvu, Elektroprivrede i BH Telecoma.

SDA na to nije spremna, dodaje Zukić.

Lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija jučer je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandiuputio pismo u kojem traži pokretanje postupka za smjenu ministara SDA i zamjenika ministra iz redova te stranke zbog toga što ona nije podržala državni budžet kakav je prihvaćen jučer u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Danas je u Sarajevu održan sastanak predstavnika SDP-a sa članovima opozicionog Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) lidera Fahrudina Radončića.

Akteri sastanka su izjavili da su usuglašeni principi prema kojima bi Radončić mogao biti  ministar sigurnosti umjesto ministra Sadika Ahmetovića (SDA) te da bi mjesto zamjenika državnog ministra finansija moglo pripasti također Radončićevoj stranci, a ministra odbrane SDP-u.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Putin nije kontaktirao Trumpa nakon pokušaja atentata

Kremlj je u ponedjeljak priopćio da ruski predsjednik Vladimir Putin nije kontaktirao Donalda Trumpa nakon pokušaja atentata na američkog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -