Published On: Čet, sij 13th, 2022

SDA prijavila nepoznatu osobu koja je predlagala slobodu za ostavku

Klub vijećnika SDA u Vijeću grada Zenica podnio je Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona krivičnu prijavu protiv N.N. osobe za koju gradonačelnik Fuad Kasumović tvrdi da mu je u pritvorskoj jedinici navodno predložila da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika Zenice, a da zauzvrat dobije “mjesto u Sarajevu koje hoće” i da bude “pušten i oslobođen”.

”N.N. osoba je prijavljena za krivična djela iz Krivičnog zakona Federacije BiH ‘Udruživanje radi činjenja krivičnih djela’ i ‘Primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem”’, navedeno je.

Kao dokaz, naveli su iz zeničke SDA, priložena je videosnimka Kasumovićevog obraćanja na sjednici Vijeća grada Zenica održanoj 4. siječnja kada je opisao navodni događaj iz pritvorske jedinice gdje se nalazio tijekom istrage za navodni kriminal u JP “Zenicatrans-prevoz putnika” Zenica.

“Očekujemo da nadležno tužiteljstvo ispita vjerodostojnost navedene izjave i utvrdi identitet navedene osobe. Sve upućuje na osnovanu sumnju da Kasumović poznaje N.N. osobu, koju je identificirao kao policajca koji nije bio na dužnosti, tako da će imati priliku da svoja saznanja podijeli sa istražnim organima”, naveli su iz SDA.

Pozvali su na ”provođenje što hitnije istrage i poduzimanje svih drugih istražnih i procesnih radnji kako bi navedena krivična djela bila što prije procesuirana”.

Podsjećamo, Kasumović je danas u Gradskom vijeću Zenice kazao kako je tijekom pritvora imao ponudu od SDA da “napusti funkciju”, a da će zauzvrat “dobiti bilo koje mjesto u Sarajevu i biti pušten i oslobođen”.

“Jedan od policajaca, koji čini mi se nije bio na dužnosti, a ima videonadzor pa se može provjeriti, poslali su ga iz te vladajuće kriminalne stranke, mi je rekao ‘daj ostavku na to mjesto, dat ćemo ti bilo koje mjesto u Sarajevu i bit ćeš oslobođen’. Znate kakav sam i rekao sam ‘ ti koji su te poslali, neka ćaću svog nagovaraju, mene neće’. Sve što je urađeno, urađeno je po želji onih koji su građane ponizili. Stotine građana ste natjerali na plač. Zar ste toliko glupi? Znao sam da su istrošeni, ali toliko glupi da tako nešto urade, ne vidim razloga”, rekao je Kasumović.

SDA je potom svojeg bivšeg člana upitala od kud mu milijuni.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 godina prije

SDA je promašaj BOSNJAKA

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

SDA TREBA SE OTARASIT BAKIRA I SEFIKA I TAD CE BIT PRAVA STRANKA