Published On: Pon, stu 1st, 2021

SDA PREDSJEDNIK TURCIMA PREDSTAVIO SVOJ NOVI STRAH: Strahuje da ga žele ubiti

Turski predsjednik Tayyip Erdogan otkazao je planove za sudjelovanje na klimatskoj konferenciji COP26 pošto Britanija nije ispunila turske zahtjeve o sigurnosnim aranžmanima, rekla su dva turska dužnosnika Reutersu u ponedjeljak.

Erdogan se vratio u Tursku sa summita G20 u Rimu umjesto da putuje na klimatski summit u Glasgow, objavila je državna agencija Anadolija. Tursko predsjedništvo nije iznijelo razloge njegovog neplaniranog povratka.

Dužnosnik koji je želio ostati anoniman rekao je da je bilo problema s protokolom oko predsjednikove planirane prisutnosti sastanku. Drugi turski dužnosnik rekao je kako britanske vlasti nisu ispunile zahtjeve Turske u pogledu protokola i sigurnosti.

“Predsjednik je donio takvu odluku jer naši zahtjevi u pogledu broja vozila i neki drugi sigurnosni zahtjevi nisu u potpunosti ispunjeni”, rekao je visoki dužnosnik Reutersu.

Prethodno se očekivalo da će se Erdogan sastati s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, ali su se u nedjelju sastali u Rimu.

Prošlog mjeseca turski je parlament ratificirao Pariški klimatski sporazum, postavši posljednja zemlja G20 koja je to učinila.

Turska je godinama odgađala ratifikaciju, rekavši da je se ne treba smatrati razvijenom zemljom.

Erdogan je prošlog tjedna rekao kako je Turska potpisala memorandum o razumijevanju prema kojem će dobiti zajmove u vrijednosti od 3.2 milijarde dolara, a koji će joj pomoći ispuniti ciljeve vezane za čistu energiju utvrđene Pariškim sporazumom./Hina/HMS/

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Bruce Lee.
Bruce Lee.
29 dana prije

Turčine tebe će Allah smaknuti i to uskoro ,kmeee

Jurica
Jurica
29 dana prije

Nešto fali u ovom tekstu. Ko koga hoće ubiti?