Published On: Mon, Jul 13th, 2020

SDA pozvala na dogovor o imenovanjima i ljetovanja u BIH. Potez Hrvatske nazvali necivilizacijskim činom

Kolegij Stranke demokratska akcije (SDA) pozvao je danas na žurnu provedbu dogovora stranačkih predsjednika održanog u Istočnom Sarajevu, s ciljem usvajanja proračuna i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovoditelja državnih agencija u kojima je provedena natječajna procedura.

Na taj način, stav je vodeće bošnjačke stranke, deblokirali bi se procesi i osigurao funkcionalan rad državnih institucija i agencija, a redoslijed imenovanja morao bi pratiti redoslijed isticanja mandata.

Kolegij stranke osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je, kako kažu, vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

– Najbolji odgovor na ove nevjerojatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma – istaknuli su u SDA.

SDA je podržala dogovor koji su Denis Zvizdić, Fahrudin Radončić (SBB) i Dragan Čović (HDZ BiH) postigli s predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, gospodarstva, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja gospodarstva i poboljšanja poslovnog ambijenta./HMS/