Published On: Pon, sij. 22nd, 2018

EL FATIHOVI SINOVI SDP-u i DF-u: Niste nama opozicija, vi prizivate kaos i anarhiju

SDP-u i DF-u očigledno ne odgovara stabilnost u Federaciji BiH već svojim potezima uporno prizivaju kaos i anarhiju, priopćeno je iz SDA.

“Kada su saznali da je zakazana sjednica federalnog parlamenta na temu PIO i boračkih zakona namjerno su za dan ranije zakazali svoju sjednicu. Dakle, namjera im nije usvajanje Izbornog zakona, već pokušaj blokade i izazivanje kaosa u Federaciji. Ove stranke su do sada u više navrata pokazale da njihov interes nisu reforme, već uskostranački interesi kroz jeftino politikantsvo. Za SDA su umirovljenici, prava boraca, stabilni proračuni i europski put BiH puno važniji od izmjena Izbornog zakona, i SDA će se u skladu s tim prioritetima i ponašati i voditi rad Parlamenta Federacije BiH”, priopćeno je iz SDA.

“SDA je u više navrata pojasnila da je prijedlog Zakona SDP-a i DF-a koji se nalazi u proceduri u federalnom parlamentu utemeljen na istim principima na kojima je utemeljen prijedlog izmjena Izbornog zakona koji se od ranije nalazi u proceduri u državnom parlamentu predloženog od strane SDA. Nisu SDP i DF ovakvim ponašanjem opozicija SDA-u već su opozicija interesima umirovljenika i boraca”, stoji u priopćenju.

“Podsjećamo javnost da SDP zajedno s HDZ-om nije glasovao za zakone o igrama na sreću i mirovinskom i invalidskom osiguranju, a da su protivno javnoj podršci europskom putu BiH glasovali protiv svih reformskih zakona na koje su se obvezali potpisujući Reformsku agendu. Posebno napominjemo štetno djelovanje ove grupacije u prošlom mandatu kada su u dogovoru s Dodikom urušili brojne dostignute reforme u BiH, poput Zakona o prebivalištu. Pored toga, SDP svojom politikom sprečava podnošenje apelacije protiv 9.siječnja, a najavljenim kandidaturama u RS-u će olakšati izbor SNSD-ovog kandidata u Predsjedništvo BiH”, stoji u priopćenju SDA.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer