Published On: Sub, velj 9th, 2013

SDA-ov načelnik ponovo šokira Efendić: 'Žene u ženskim organizacijama su frustrirane'

Semir Efendić, SDA-ov načelnik općine Novi Grad Sarajevo, ne prestaje šokirati javnost svojim izjavama na društvenoj mreži Facebook, a sve povodom formiranja Kluba parlamentarki u Parlamentu FBiH.
Podsjetimo, Efendićeva izjava da je ‘spolna pripadnost potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju s ostatkom društva’, uznemirila je nevladine organizacije , udruženje žena, ali i sve građane BiH koji su takvu izjavu oštro osudili, piše Dnevni avaz.
Ovaj put mlađahni načelnik Efendić je na Facebooku, između ostalog, napisao:
‘Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to što sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A, radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije.
Mislim da se uglavnom radi o različitim osobnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za povredu osobnu situaciju. ‘
Ne sumnjamo u to da će i ovakva njegova izjava izazvati reakcije i osude nevladinog sektora, ali i cijele bh.. javnosti.
Podsjetit ćemo na to da je i Ismeta Dervoz, članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Parlamentarne skupštine BiH, kazala da ne postoje riječi kojima bi mogla opisati koliko je Efendićeva izjava katastrofalna i za žene i za sve građane BiH.
‘Takva izjava ne priliči ni djetetu, a ne nekome tko obavlja tako važnu funkciju. Efendić mora uputiti ispriku, jer očito da ne zna koliko je napredovala ravnopravnost i od koje je važnosti. Mislim da se ovakva izjava ne može ni komentirati ‘, naglasila je Dervoz.