Published On: Sri, srp. 4th, 2018

SDA nakon instrukcije o botovima formirala i Komisiju za društvene mreže

Odluka o formiranju Komisije za društvene mreže donesena je 16. februara 2018. godine, a kako je navedeno “zadaci komisije proizilaze iz samog naziva komisije te Plana i programa rada Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica”.

“Komisija će izraditi svoj akcioni plan rada za mandatni period 2018.-2019. godine iz svoje nadležnosti”, piše u odluci Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica.

Ovim povodom kontaktirali smo Općinski izvršni odbor SDA Zenica koji nas je spojio sa sekretarom Ramom Pivićem, a koji obnaša i dužnost zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

“Odakle ste to dobili? Ne znam kakva je odluka. Moram je pogledat. Jedino da nam pošaljete pa da pogledamo. Unutar općinske organizacije postoje tijela i komisija koja se bave radom stranke. Kakva bi bila stranka da ne radi. Postoje tijela za socijalu, pomoć ugroženim, boračku populaciju, ekonomiju i pravo. Za sve te sektore postoje ljudi koji prate, analiziraju, preporučuju i daju savjete. Tako da komisije postoje”, rekao je Pivić.

Međutim, na telefonski broj Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica niko se nije javljao nakon što smo Piviću dostavili odluku o formiranju Komisije za društvene mreže.

U jednoj od instrukcija koja se odnosi na društvene mreže navedeno je kako je cilj imati “minimalno 200-300 lajkova po svakoj objavi na facebooku SDA Zenica i SDA ZDK”.

“Aktivisti svakodnevno treba da posvećuju Facebook stranice stranke i podrže tekuće aktivnosti”, navodi se u instrukciji.

Botovima SDA dato je i uputstvo da se aktiviraju na Facebook stranicama lokalnih portala “kako bi se ispratili komentari na objave SDA (saopćenja) i objave ostalih političkih subjekata”.

Podsjećamo, predsjednik Asocijacije mladih SDA Salko Zildžić uputio je 20. aprila 2018. godine instrukciju općinskim odborima stranke od kojih traži da svaki pojedinačno delegira tri osobe koje će na internetu kreirati javno mnijenje i raditi na društvenim mrežama u predizbornoj kampanji.

Zildžić koji je i član Predsjedništva SDA obećao je da će rukovodstvo stranke prepoznati angažman onih koji budu aktivni i doprinosu zadatku.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer