Published On: Čet, tra 6th, 2017

SDA: Krokodilske suze SDP-a i Nikšića za radnicima Agrokora u BiH udžbenički primjer demagogije i politikantstva

Za SDP i njihovog šefa Nermina Nikšića neznanje nije prepreka da se hvataju u koštac s aktualnim temama, u nastojanju da (u)zbune javnost, priopćeno je iz SDA. Jučer su, navodi se u priopćenju, u pokušaju da se predstave kao zaštitnici radnika zaposlenih u bosanskohercegovačkim ispostavama koncerna Agrokor, dijeleći zadatke institucijama na svim razinama, bolno nesvjesni da su brojne aktivnosti već pokrenute.

-Javnost BiH, s izuzetkom kronično neinformiranog SDP-a, upoznata je s činjenicom da su već obavljeni početni razgovori s najvećim dužnosnicima Vlade Hrvatske, kao i da su već zakazani sastanci s nadležnim institucijama i osobama koje su zadužene za poslovanje Agrokora, odnosno kompanija u BiH koje su u vlasništvu koncerna, ističe SDA.

Ono što će sigurno u narednim aktivnostima pomoći svima jeste gorko iskustvo koje je BiH imala s kompanijom “Tuš” d.o.o., stoji u priopćenju.

SDA podsjeća SDP i Nikšića da su problemi s “Tuš” BIH počeli 2011., a kulminirali 2014. godine u zenitu Nikšićevog mandata kao premijera FBIH. Upravo zbog tadašnje SDP-ove i Nikšićeve gromoglasne šutnje i nečinjenja dobavljači su, podsjeća SDA ostali ostećeni za više desetina milijuna KM, a proračuni BiH i samim tim građani, za milijune neplaćenog PDV-a.

-Stoga naknadnu pamet, krokodilske suze i maćehinsku brigu SDP-a za radnike i dobavljače Agrokora možemo mirne duše posmatrati kao udžbenički primjer demagogije i politikantstva. Radnici i dobavljači Agrokora u BiH imaju sreće, što Nikšić nema odgovornost za njih – to najbolje mogu posvjedočiti radnici “Krivaje” koje je Niksićeva briga ostavila na ulici i zavila u crno, ističe u priopćenju SDA./HMS/