Published On: Pet, lis 2nd, 2020

SDA KRENULA U DRŽAVNI UDAR: “Manjina neće spriječiti većinu da vlada”, Dom naroda ne smije bit ono što je Ustavni sud rekao da biti mora

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je kako HDZ u Domu naroda ne može spriječavati većinu (bošnjačku, op bild.ba) da vlada Federacijom.

-Morat će pristati da Dom naroda ima ovlasti kakve ima Vijeće naroda u Republici Srpskoj, inače neće dobiti ovo prvo- izbor legitimnih predstavnika, zaprijetio je Izetbegović.

Ova izjava je antiustavno djelovanje, kažnjivo je po nizu članaka Kaznenog zakona FBIH. Vjerujemo da vrijedne ruke HDZ-a i HNS-a već rade na pisanju kaznenih prijava.

-Nije krivica Željka Komšića što nije bio u vojsci koja je napravila Udruženi zločinački poduhvat, je li se on treba ispričavati zbog toga što je bio na pravoj strani, zapitao se u razgovoru za N1 Bakir Izetbegović, prvi čovjek Stranke demokratske akcije.

Naravno da ne treba, tko smo mi da nam se ispričava, ali recimo isprika u ime države BIH, građanima BIH što su naši vojnici sudjelovali u napadima 9/11 bila bi dobra za sve nas u BIH.

Na pitanje Tine Jelin – Dizdar je li priča o trećem entitetu i dalje živa pa i kod hrvatskih dužnosnika u Hrvatskoj, Bakir Izetbegović kazao je da – nije.

”Nije. Od ideje trećeg entiteta službeno odustaju gospodin Čović i Hrvati u BiH.Svjesni su da nisu u stanju nacrtati čak ni na mapi kuda bi išla linija podjele. Nema govora. Ali su zainteresirani da naprave institucionalni treći entitet. Neku kapsulu za Hrvate unutar institucija. Prije svega su zainteresirani za domovne naroda”, kazao je lider SDA.”

Instucionalna ravnopravnost dio je Washingtonsog kao i Daytonskog sporazuma. Danas imamo javno priznanje da SDA više nije zainteresirana ni za Washington ni za Dayton. A Dragan Čović i Marinko Čavara i dalje s tom strankom koja je prozivela neke od najgorih terorista moderne povijesti čovječanstva, sjede u istim uredima. Sjajno HDZ. Sjajno.

 

Pogledajte cijeli intervju: