Published On: Pet, tra 5th, 2013

SDA JEDNOGLASNA: Ovo nije naš rat

Središnji odbor SDA , priopćio je nakon izvanredne sjednice održane jutros, po samo jednoj točki dnevnog reda kako će se snage ABIH u ratu koji se najavjuje držati po strani. “Ovo nije naš rat” izjavio je Sulejman Tihić nakon sjednice središnjeg odbora ove stranke. Unutar ove partije naime pojavile su se teze kako ABIH treba zauzeti jasnu stranu u pogledu izglednog sukoba Koreanaca i Amerikanaca. Jedna struja bliska dečkima iz Maoče, zagovarala je jasnu podršku Sj. Koreji u napadu na SAD dok se proturski orjentirani dio SDA zalagao da oružane snage ABIH daju svu moguću logističku i stručnu pomoć američkoj vojsci. Na kraju je pobjedila struja Alije Izetbegovića, te je konačan zaključak SDA kako ovo nije naš rat. Kako će na ovo reagirati američka diplomacija u Našoj zemlji ostaje za vidjeti.  Portparlo SDA u našoj zemlji, Zvonko Jurišić, naš zemljak, izjavio je kako je SDA ostala vjerna izvornim načelima Alije Izetbegovića i miroljubivoj politici i praksi nesvrstanih.
Hoće li Bošnjačka republika, u slučaju prelijetanja Sj. Korejskih nuklearnih bombi preko bošnjačkog neba, zatražiti od RAK-a da kazni Koreju SDA nije htjela komentirati, no svjesni su da RAK i OHR trebaju reagirati i zabraniti političko djelovanje korejskim političarima bude li povrijeđen suverenitet BH neba.
Vrhovni vladar BIH , direktor Hypo Alpe Adria Banka Valentin Inzko, nije htio komentirati ovu rečenicu SDA. Samo je odgovorio da je još uvijek jako frustriran činjenicom da mnogi građanin BIH smatra kako Inzko treba počiniti samoubojstvo.
Patrick Moon jutros nije bio raspoložen za odgovore, jer je pripremao barbikju. Dolaze Zlaja i Fahro danas.
*tekst je aktivistička intervencija l poskok.info