Published On: Sri, ožu 3rd, 2021

SDA i Hrvati

SDA je za građansku BIH?

Nije. SDA je za očuvanje Federacije i RS-a. Boje se unitarne BIH jer u njoj ne bi mogli nastaviti s majorizacijom. Zato je važno da se prvo u FBIH dovrši ono što se nije moglo u ratu. Obredno klanje ustavnih prava naroda koji im je donio mir.

I mogućnost da nastave rat. Mirom.

SDA jača institucije BIH?

Ne. SDA ismijava odluku Ustavnog suda. Traže da se Dom naroda u FBIH ukine, kako bi mogli ispoštovati odluku Ustavnog suda, da klub Hrvata Doma naroda moraju popunjavati građani BIH koje izaberu Hrvati. Ako se Dom naroda ukine, odluka Ustavnog suda BiH ne mora se provoditi.

Ukidanje Doma naroda SDA naziva eufemizmom: Smanjiti mu ovlasti , da prestane biti zakonodavni dom, da nema pravo veta, i da se iz okova pusti da radi Zastupnički dom. Prevedeno to znači – da u Federaciji u kojo prema Washingtonu federiraju dva naroda, treba prestati pravo manjeg naroda  i da federacija postane prosto entitet građana. Zašto bi se u budućnoti zvala Federacije to više nitko ne zna.

SDA poštuje međunarodno pravo?

Ne. Prijedlog koji iznose udar je na međunarodno pravo. Udar na Dayton i Wahington.

SDA je za građansku kulturu u BIH?

SDA ne poštuje sve BH građane jednako. Da poštuje presuda na apelaciju građanina Ljubuća  morala bi biti imperativ SDA-u. Jedan dio građana naseljen u većinskim hrvatskim kantonima nije zadovoljan svojim građanskim pravima. SDA bi morla biti nasekirana oko toga. Baš kao oko slučaja Sejdić i Finzi. No nije. Zašto ako su joj svi građani isti?

SDA i Hrvati?

SDA nema problem  s Hrvatima. Nisu Hrvati nešto na što Bakir treba galamiti. Problem SDA je Ustavni sud. Koji je naredio Bošnjacima da se izvole maknuti s pozicija koje prema Ustavu pripadaju Hrvatima. To je naredba. Neodgodiva naredba. Nije molba. Tu nema prostora za nagađanja.

Umjesto da SDA dostavi Ustavnom sudu rješenje te odluke, prijedlog povlačenja s otete hrvatske ustavne imovine, oni nude Hrvatima, kao kakvi ulični šibicari, nove ponude, nove šeme, neće li Hrvat nasjesti.

A jedina adresa kojoj se SDA može i treba i smije obratiti je Ustavni sud.

Show i ustavna onanija nad Hrvatima je završio. Alijin sin nek odabere. Želi li živjeti s nama kako je govorio da želi, ili da se pozdravimo.

Dosta je.