Published On: Mon, Sep 18th, 2017

SDA: Dodikovi snovi o spajanju entiteta RS sa Srbijom se nikada neće ostvariti

Entitet RS i Srbija nikada neće biti jedno. To će zauvijek ostati samo pusti snovi Milorada Dodika i njegovih istomišljenika s manifestacije koja je jučer započela u Beogradu, priopćeno je iz SDA.

U priopćenju se navodi kako granica između države Srbije i Bosne i Hercegovine će zauvijek ostati tamo gdje se sada nalazi i oni koji vole BiH nikada neće dopustiti da se ona pomjeri.

-RS može biti samo entitet u državi BiH u kojem pored Srba žive Bošnjaci, Hrvati i Ostali i koji moraju biti ravnopravni na cijeloj teritoriji tog entiteta. Sve drugo bi predstavljalo rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma i odvelo bi u nestanak RS koja je nastala tim sporazumom.

Država BiH je postojala i prije Daytonskog sporazuma i nastavit će svoje postojanje.

Umjesto što se igra vatrom Dodiku i onima koji ga podržavaju bi bilo pametnije da povedu računa o ljudskim pravima svih građana u tom entitetu, o pravu na uporabu maternjeg jezika, obrazovanje i slično. RS  je teški daytonski kompromis i posljedica je agresije na BiH, etničkog čišćenja nesrba, masovnih zločina i genocida, navodi se u priopćenju SD.

To se, dodaju, nikada neće zaboraviti ni u Bruxellesu, ni u Wasingtonu, a posebno se neće zaboraviti tamo gdje je najbitnije-u državi  Bosni i Hercegovini!./HMS/