Published On: Čet, lip 1st, 2017

SDA: Cilj Thompsonovog koncerta u Mostaru je stvaranje nove političke krize

SDA u svom priopćenju za javnost navodi kako su tvrdnje da se radi o humanitanom koncertu medijski spinovi koji imaju zadatak zamagliti suštinu i stvarne namjere organizatora i njihovih mentora.

“Iskazivanje javne podrške osobama koje su osuđene na čak 111 godina zatvora za počinjene ratne zločine u Mostaru i Hercegovini, svakako nije u duhu europskih vrijednosti za koje se neki od organizatora ili onih koji ih podržavaju navodno zalažu. Pravi cilj okupljanja u Mostaru jest da se proizvede nova politička kriza u gradu, koja bi dodatno zakomplicirala odnose između Bošnjaka i Hrvata i prelila se na cijelu BiH “, smatraju u SDA.

Iz te stranke navode da Haški sud radi na temelju dokaza “a ne nekakve javne percepcije koja se nastoji stvoriti, usprkos svima poznatim i lako provjerljivim činjenicama”.

“Pozivamo građane da ne nasjedaju na eventualne provokacije, a što je onima koji organiziraju javni skup u Mostaru izgleda i glavni cilj. Neke povijesne i sudski dokazane činjenice ne mogu se pobijati sumnjivim estradnim manifestacijama i ponavljanjem navodnih ‘istina’, za koje i njihovi tvorci znaju da nemaju veze sa stvarnošću “, poručili su iz Gradskog odbora SDA Mostar.