''SDA brutalnim blokadama i lažima želi zaustaviti europski put BiH''

bigger (43)Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije koja je održana danas u Sarajevu razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji s naglaskom na posljednja događanja u Vladi Federacije BiH, kao i dešavanja pokrenutih nakon sastanka u Bruxellesu po pitanju prijedloga rješenja presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.
Predsjedništvo SDP-a je oštro osudilo obmanjivanje javnosti od Stranke demokratske akcije davanjem lažnih informacija o detaljima proteklog razgovora u Bruxellesu, te još jednom ističe kako je u Bruxellesu isključivo razgovarano o principima modela implementacije presude Sejdić- Finci, a ne o uspostavi trećeg entiteta i sličnim lažima i obmanama iz SDA, priopćeno je iz SDP-a.
Predsjednistvo SDP-a ističe da je kandidatski status BiH u EU imperativ i od toga zavisi sudbina i budućnost svih građana, ali i države Bosne i Hercegovine.
”Oni koji žele obmanama i lažima ubiti budućnost naše države i onemogućiti naše članstvo u EU moraju biti svjesni mogućih posljedica.
Jedino rješenje na koje SDP-e može pristati jeste simetrično rješenje, kao i dvije izborne jedinice, uz uvažavanje prava svakog pojedinca na čitavoj teritoriji BiH da bude kandidiran/a”, navodi se u priopćenju.
Na sjednici je još jednom naglašeno kako predloženo rješenje implementacije presude Sejdić-Finci nije usmjereno protiv bošnjačkog naroda.
Najoštrije je osuđeno SDA-ovo sveukupno kočenje napretka BiH, a posebno skrivanje iza priče o tzv. vitalnom nacionalnom interesu Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a sve u cilju sprječavanja da se formira Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda FBiH koje treba otkočiti blokade koje je SDA pokrenula.
”Posebno je sramotna uloga dvoje dojučerašnjih SDP-ovaca, Hanke Vajzović i Ekrema Prošića, koji su glasovanjem za SDA-ov vitalni interes postali njihov privjesak koji izravno po nalogu Centrale SDA daje legalitet potpuno iracionalnim blokadama.
Predsjedništvo SDP-a je dalo apsolutnu podršku premijeru Nerminu Nikšiću i ministrima u vladi Federacije BiH na zaštiti ustavnog poretka i pravde u našoj zemlji”, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.