Published On: Pon, ožu 21st, 2022

SDA BOTOVI HISTERIČNO SLAVE BAKIRA , MEHMEDOVIĆ PRIJETI ESCOBARU Stiglo je, izgleda, proljeće.

Nova runda pregovora o izbornom zakonu je završila i ovaj put bezuspješno.
Gabriel Escobar je jučer rekao kako se SAD zalažu za elektorski model, a sve to je danas prokomentirao najopasniji SDA zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović, kum El Mudžahid boraca, koji su onomad srušili WTC. On tvrdi da je Escobar doživio fijasko i da mora otići.

Mehmedović na početku svog osvrta navodi kako Escobar mora otići jer govori kao Tuđman, te dodaje kako SAD mora odgovoriti je li BiH država tri naroda ili država tri države.

Njegov ferman u nastavku pročitajte u cjelosti:

Nama u Bosni, bar zadnjih 30 godina nevolja dolazi iz Zagreba i Beograda!

Prije no što Escobaru postavim konkretna pitanja, želim iznijeti lično mišljenje: Escobar će vrlo brzo morati otići sa funkcije koju obaavlja kao i cijela medjunarodna postava koja je započela ove pregovore o Izbornom zakonu uvlačeći balkanske rusije u ukrajinske unutrašnje poslove. USA – ili su žrtvovale Ecobara kao i Palmera u redovnoj karijernoj proceduri da bi poslali poruke EU (smjena Eichorst) i Kremlju oko budućih modela u Ukrajini. Ili je nešto puno opasnije u pitanju. Escobar, ako i ostane nakon izjave kojom ucjene Grlić Radmana i Milanovića i drugih opravdava potpisom Hrvatske na mirovni Daytonski ugovor, ostaće zapamćen kao Tuđman, Koštunica i drugi koji su miješanje u unutrašnje stvari BiH pravdali na isti način – “mi smo garant, potpisnica Daytona”. A time je i USA onda svrstao na takvu stranu.

Ecobaar je pokazao novo lice Daytona i započeo novu profilaciju i ulogu Daytona – mirovni ugovor kao naagraada za agresore.

No, još važnije – Escobaar je izjavom da se Hrvatska ne miješa u unutrašnje stvari BiH napravio presedan i započeo profilaciju nove uloge Daytona.

Da li Dayton ugovor koji štiti od agresora ili je Dayton ugovor koji istovremeno štiti i skriva agresora, skriva tihu aneksiju, da li je Dayton ugovor koji nagradjuje agresora i maskira njegovu ulogu u miru.

Posljednjom, najopasnijom od svih izjava, Escobar je zapravo pokazao Rusima sve prednosti Daytona – to je ugovor koji stvara državu sa suvlaasništvom više država. To je ugovor koji omogućuje Milanoviću da bude predsjednik Hrvata u BiH. To je ugovor koji omogućava Escobaru da kaže da Hrvatima mora biti ugodno u BiH na rezultatima UZP-a, etničkog čišćenja i ratnih zločina, pljačke, kako ratne tako i privatizacijske. To je ugovor koji po Escobaaru omogućuje da Hrvatima mora biti ugodnije u BiH nego gradjanima BiH.

Vrlo važno pitanje za Escobara: Da li su Hrvatska i Srbija kao agresori na BiH presudjeni na medjunarodnim sudovima, dok su pravili Donbase i Donjecke, “Herceg Bosnom” i RS-om, sada postali agresori-konsultanti – konsultirajući faktor ili su imali Putinovu ulogu u ratu u Ukrajini? I da li je Dayton okončao agresiju tipa Rusije na Ukrajinu dajući za pravo Rusiji da se miješa, ili da prizna da se mora povući iz agresije?! Jesu li agresori na BiH postali konsultanti Amerike? I ključno pitanje: Da li je Dayton napravljen da od agresora napravi države-konsultante? I vječne polunedovršene i poluneodržive države koje ne mogu opstati bez stalnog nadzora velesila? I onda, kakvu to poruku šalje Rusiji – da je osnivanje entiteta na zločinima i genocidima uspjeli model koji treba izvoziti po svijetu? Ako je tako onda nemate moralno pravo osuđivati Rusiju!

Prema sadašnjim odnosima, Ukrajina postaje BiH: Kijev neće pasti kao Vukovar, već će prije biti glavni grad – simbol pod dugogodišnjom opsadom kao i Sarajevo. Milošević, Mladić i Karadžić za sada su ujedinjeni u liku Putina. Zemlja će mirovnim pregovorima biti podijeljena na rusofilkski, istočni i ukrajinski, zapadni dio. Mirovni sporazum će zalediti stanje kao i Dayton. Samo što Escobaar šalje novi signal – Rusija nije agresor već konsultant.

Gospodine Escobar, zašto dopuštate hrvatski putinizam u BiH? Zašto uvlačite balkanske rusije na balkansku Ukrajinu – BiH? Gospodine Escobar, da li odnosom prema BiH dajete Putinu podstrek i da li mu isporučujete i izvozite modele iz BiH? Gospodine Escobar, zašto zvučite kao Tudjman ili Milošević koji je svako miješanje u unutrašnje poslove BiH pravdao činjenicom da je Hrvatska potpisnica Daytona? Gospodine Escobaar, upravo ste izjavom da je miješanje u unutrašnje stvari BiH ispravno zbog uporišta u činjenici da je susjedna država potpisnica sporazuma (agresor) – dali podstrek Vučiću da bude još žešći u pohodu na držaavnu imovinu BiH? Gospodine Escobar, da li Njemačka, Francuska ili Italija ucjenjuju Švicarsku u vezi zakona kao što Hrvatska i njen ministar Grlić Radman ucjenjuje BiH oko izbornog zakona prijemom u EU i NATO? Dali ste povoda Vučiću da započne ucjenu oko državne imovine i šuma? Dali ste povoda i izgovor Vučiću da krene u operaciju sa Dodikom oko realizacije zaključaka NSRS! Je li to isporučivanje modela za “dvije vojske” pod jednim krovom u Ukrajini i stvaranje rusofilske vojske u Daytonskoj Ukrajini u kojem će Lavrov imati legitimno pravo da kao Grlić Radman postavlja ucjene oko pisanja zakona?

Gospodine Escobar, Prvi američko-hrvatski strateški dijalog koincidirao je, ne samo sa grubim miješanjem u unutraašnje stvaari BiH, već sa vrhunskom ucjenom Hrvatske i ministra vanjskih poslova Grlić Radmana oko izbornog zakona: Grlić Radman (Citat): “BiH neće moći ući u EU bez rješavanja legalnih i legitimnih političkih zahtijeva hrvatskih predstavnika okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH.”

Gospodine Escobar, bili ste u BiH i znate korijene HNS-a sa Jelavićem i pouku koju je izvukao Čović u vezi s ciljevima HNS-a koju je izrekao 2011. u Švicarskoj, rekavši da moraju biti mudriji od Jelavića koji je upostavio hrvatsku samopravu.

AJB: Oprostite, ali da li se Hrvatska miješa u politički život Bosne i Hercegovine?

Escobar:– Hrvatska je potpisnica Daytona. Time imaju legitiman interes i mi se konsultiramo s njima. Dakle, ja to ne bih okarakterizirao kao miješanje, ja bih to okaraktezirao kao konsultacije.

Ko će zaustaviti (majorizirajući) putinizam nad BiH od strane Hrvatske i Srbije? Dokle će agresori određivati šta i kako treba da radi žrtva!?

Moramo upitati naše zapadne partnere – zašto tolerišu putinovski metod Grlić Radmana i Hrvatske prema BiH. Radman je ucijenio BiH: Ili ćete nas slušati ili nema ni EU ni NATO. Zar to već nije vidjeno na primjeru Ukrajine? Hrvatska tretira i koristi bosanske Hrvate u BiH na isti način kao Putin rusko stanovništvo u Ukrajini. Ni Putin nije puštao Ukrajinu u EU i u NATO zbog ruskog pitanja u Ukrajini. Vučić priča o državnoj imovini BiH, bh šumama, …

Je li BiH država tri naroda ili država tri države? To bih upitao Escobara.

BiH je radikalno (putinovski) majorizirana od strane Hrvatske i Srbije od 1992. godine.

Kada dužnosnik Hrvatske govori o majorizaciji Hrvata u BiH onda zaboravlja činjenicu da je Hrvatska sa Srbijom izvela majorizaciju BiH.

Zamjena teza: Nisu Hrvati majorizirani u BiH, već je BiH majorizirana od Hrvatske i Srbije.

  • Nije valjda UZP i genocid uzaludan dokaz kako su Hrvatska i Srbija preko svojih podružnica majorizirale BiH.
  • I šta bi? Grlić Radman kao uslov za hrvatski pristanak na članstvo BiH u EU i NATO isporučuje poziv da potpišemo svaku ucjenu koja dolazi iz putinovske Hrvatske i dovršetak legitimnosti velikodržavnih projekata u BiH.
  • Zagreb i Beograd od BiH i u BIH samo traže isto što i Putin u Ukrajini: uporno od 1992.
  • Treba li BiH i bosanski narod pristati na to? Odgovor na to pitanje ne ovisi o nama – već o onima koji danas uvode sankcije Rusiji. One koji danas uvode sankciji Rusiji treba pitati – kakva je razlika izmedju Putinovih, Vučićevih i Plenković/Milanovi/Čović argumenata oko ruskog pitanja u Ukrajini.

No, ovdje se postavlja suštinsko pitanje: Da li Zagreb zove BiH da potpiše putinovske ucjene da bi Hrvatska dala svoj pristanak? Da li u tome učestvuju EU i USA?

Trebamo li ići u EU i NATO koji će legalizovati putinizam u BiH i putinovski pristup Ukrajini – o tome se radi: od Bošnjaka se, a to traže Grlić Radman, Plenković, Vučić, Milanović, to traži i Escobaar … iz susjednih država traže upravo od Bošnjaka da legaliziraju putinizam u BiH pristankom na ucjene, da legaliziraju, institucionaliziraju i legitimiziraju motive za “specijalnu vojnu operaciju” Rusije u Ukrajini, priznanje Donbasa i Donjecka …

  • Šta bosanci kažu: Ako udovoljimo Čoviću i Dodiku, udovoljićimo Putinu. Kakva je razlika u ucjenama i zahtjevima Putina i Hrvatske i Srbije?!

Donbas i Donjeck kreirani su u Zagrebu i Beogradu, Grudama i Palama – ruskim prijestolnicama Balkana.

RS i Herceg-Bosna su prauzori i modeli Donbasa i Donjecka.

Hrvatska i Srbija, namjerno stavljam Hrvatsku na prvo mjesto zbog toga što je dio EU i NATO, su izvodjači radova Moskve.

Hrvatska je danas zadužena da pravi karikaturu od NATO države odnosom prema dronu koji je pao na Zagreb. Za hrvatske čelnike to je u početku bio incident i nešto što se dešava u ratu.

Zato pozdravljam izjavu američkog ambasadora Murphya koji je rekao da dogovor oko izbornog zakona neće biti postignut pod svaku cijenu.

Time je, bar se nadam, presječena opcija ucjene iz Hrvatske i od strane Čovića.

Te riječi smo trebali čuti od Palmera- nismo. Te riječi smo trebali čuti od Einhorst – nismo. Te riječi smo trebali čuti od Escobara-nismo!

Nadam se da su u EU shvatili signal koji su USA odaslale prema EU prestankom uloge Palmera u pregovorima oko izbornog zakona – bilo bi vrijeme da Eichhorst bude zamijenjena nekim ko nije vodio pregovore u pravcu podlijeganja ucjenama iz HDZ-a.

guest
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
2 mjeseci prije

Raja, muštuluk 🙂 !

Dobio sam kredit od Vakufske banke 😎 i sada krećem u novi biznis 😎 – otvorio sam Agenciju za promidžbu, politički marketing i trgovinu nekretninama 😎 !

Ako želite da postanete influencer, političar ili vlasnik unosnih nekretnina 😎 – obratite se za pomoć Onima Koji Znaju 😎 !

FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
Šta ti kažeš na ovo?  FREE JAPAN !
2 mjeseci prije

ps što se tiče sarajevski islamista i njihovih šmrckanja 🙁 – očigledno je da Bošnje pokušavaju reketirati EU i Amere ali 🙁 – nemaju ni vojnih ni intelektualnih a ni ekonomskih kapaciteta za takvo nešto – mogu jedino ucjenjivati islamskim terorizmom 😎 – pa, ako prođe- prođe 🙁 …

Sada bi Zapad trebao ošinuti Bošnje tamo gdje ih najviše boli 🙁 . a najviše ih boli kad ih lupneš po sadaki 🙁 ! Za primjer, u Bosni ima preko 600 (šesto) nevladinih organizacija koje financiraju i Ameri i Turci i švapska fake ljevica i Al Kaida i … crni Đavo 🙁 ! Ako Zapad prestane bacati pare na proislamske NVO iz Sarajeva – oko 5.000 Bošnja će ostati bez svoje lijepe sinekure 🙁 🙁 – a onda ćete vidjeti mudžizu 😎 – Bošnje preko noći postaju kooperativni 😎 – samo da ne ostanu bez sadake 🙁 !
Basta 🙁 …

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  FREE JAPAN !
2 mjeseci prije

Djikane Vaso Bježi eto Šahbaza sorosa

FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Nepravedni Svjetski poredak pada 😎 – dolazi Najnoviji Svjetski Poredak 😎 ! Do sada su Anglosaksonci i Germani tako dobro branili sunite 🙁 – da danas imamo više sunita u Vatikanu nego u Siriji ili Jemenu 🙁 – a ni iračkim i bosanskim sunitima ne cvjetaju ruže 🙁 🙁 !

Poučak: tekbiranje iz američkog šuupka se ipak ne isplati 🙁 – ni germani ni anglosaksonci Vam nisu ni prijatelji ni “partneri” – Vi ste im samo jeftino tekbir-topovsko meso 🙂 !

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  FREE JAPAN !
2 mjeseci prije

Sjajan presjek situacije. Bravo!

FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Hvala, hvala 🙂 !

Služimo našem lijepom ćafirluku 😎 !

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Bilo je i vrijeme da netko digne glas protiv američke ujdurme nad muslimanima. Šemso mi se profilira kao netko tko bi mogao pokrenuti novi džihad. Lajkam

KulinBan
KulinBan
2 mjeseci prije

Ovi se islamistički fašisti i ISILovi teroristi se pravo ufurali da je ova umjetna tvorevina bejiha nešto njihovo e pa nije niti će biti i jer su potomci turskog okupatora koje treba otpepati za Aziju jer su obična fundamentalna vjerska islamistička skupina koja koketira sa đihadističkom ideologijom a ne znaju da ćemo mi to kazniti i sasiječi u korijenu pa će ostati i bez onih darovanih 23% placa jer taj đihadistički okot je 1995g jedva držao 15% a Hrvati 27% tako da ćemo radije svi pocrkati nego islamistima dozvoliti da imaju sređenu đihadističku tvorevinu na 23%!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  KulinBan
2 mjeseci prije

Popu Šimi u Listici papiga pobjegla…katolicki TERORISTO…ti da znad sta je dzihad…ne bi djihao krmacu ..kobilu kozu…

Normalni
Normalni
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Eto ti znas da ista znas ne bi lajao kao naj gori pas to je sve sto znate i za to ste placeni.Da lajete po portalim i lazete narodu.I jos nesto kunete se da vjerujete u Boga pa ako je tako kako se nebojite Boga nakon vliko psovke lazi mrznje obmana .To je samo dokaz koliko ste s kupa s Bakirom Komsicem i ostalim jadnicim jadni i stvarno vas triba zalit i molit Boga za vas da vam vrati pamet i ljudskost.AMEN pozdrav i laku noc

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

SEMSUDINE ZNAO SAM DA SI GLUP ALI NISAM ZNAO DA SI IDIJO IDIJOTE ZNAS DA CES BRZO U ZATVOR RADI TVOJI BORACA STO SI I M IZDO DOKUMENTE A ONI SRUSILI TORNJEVE U SAD SPREMAJ KOFERE TI DA NESTO GOVORIS ESKOBARU SVINJO ISLAMSKA

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Pojas Gaze, glad, raseljavanje je budućnost glupih mošnja.. Živković će sa svojih 4 milijarde$ u Tursku na Antaliju😁. STIŽE HERCEG – BOSNA🇵🇾❤️. POKORILI SMO BOŠNJE U RATU, DANAS EKONOMSKI, SUTRA VAM JE ISELJAVANJE..

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
2 mjeseci prije

BAKE islamista dozvolio partneru u vlasti kladionice i nije više musliman..samo ukine kladionice …

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
2 mjeseci prije

Što je bilo konvoja za pljačku Skutore bilo je…

Lincoln
Lincoln
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Sanjaj gradzansku Musa Kesedzijo

Normalni
Normalni
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Da nije bilo konovoja iz Hrvacke i Hercegovine umrli bi od gladi

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Pasi travu.

ŠkrabaloCG
ŠkrabaloCG
2 mjeseci prije

Bošnjački političari kada govore o geopolitici moraju da uzmu u obzir geografsku kartu i gdje se nalazi BiH odnosno FBiH i kakav je njen geopolitički položaj. Hrvati i Srbi su u mnogo boljoj poziciji od Bošnjaka u FBiH. Da se bošnjački političari vode mudrošću oni bi sarađivali sa Srbijom i Hrvatskom i ne bi se uzdali u strance i ambasade koji ih koriste za svoje interese.

Last edited 2 mjeseci prije by ŠkrabaloCG
Maxo
Maxo
2 mjeseci prije

Jel ja ovo dobro vidim – Šemso glumi Stoltenberga, hadžiju Nato-a ?
kabasto ! 😂

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

SDA mržnja prema Hrvatima, ništa manja prema Srbima, je jedini jasan izvadak pregovora.

Blanka
Blanka
2 mjeseci prije

Iz aviona se vidi potpis istog mentora ovim mahalasima i onom ukro virtuozu sviranja qrcom na klaviru.

Blanka
Blanka
2 mjeseci prije

Kad bi ovi napravili Bosnjakistan bilo bi k’o u Ukrajini. Drug Semso osnovao bi Hazov, ukinuo bi silom sve jezike osim Bosanskog, kao naciju ostavio samo Ukr, ovaj Bosance, zabranio sve neprobosanske stranke, nabavio klavir da svira qrcom i nastalo bi kmecanje glasnije od njegova ukro idola.
Druze Semso, mijenjaj mentore….

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
2 mjeseci prije

Slabo vidi. Mora da je do dijoptrije.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
2 mjeseci prije

Samo BOSNA BOSNJACIMA JE MIRAN Balkan…dijasporci uzp i gekocidni djikani su obdje destabilizirajuci element i sluge agresora

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Sta si ti oslobodio to i zagradi

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Srka, zemi jednu hurmu, da prodišeš. U pregovorima ste promašili ceo fudbal..dešava se ponekad.

Thomson
Thomson
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Bravo Srka
Hercegovina Hercegovcima I mirna EU

kvaternik
kvaternik
2 mjeseci prije

Kakav komad budaletine, allahu mili!!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  kvaternik
2 mjeseci prije

haha, lik u fazi ataka na Meriku ! Moram priznati, da me dobro nasmijao.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Ameri su zaštitnici genocidne tvorevine RS…moraće je pustiti niz vodu..povući vodokotlic..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Sreća vaša, pa imate dosta diploma.

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Ministri vanjskih poslova i ministri obrane država članica usvojili su u ponedjeljak Strateški kompas, viziju obrambenog razvoja Unije, dokument u kojem se na inzistiranje Hrvatske izričito navodi konstitutivnost naroda u Bosni i Hercegovini.. MOŠNJE MOJE, JERIGA, NIŠTA OD KALIFATA.. KRŠĆANI SE DANAS PITAJU I ZAUVJEK.. 😁

JA I?
JA I?
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
2 mjeseci prije

ja i?