Published On: Pet, tra 1st, 2022

SCHOLZ: Službe od Putina skrivaju puno toga, ovaj rat uništava rusku budućnost

Njemački kancelar Olaf Scholz izrazio je sumnju u to da predsjednički savjetnici u potpunosti informiraju predsjednika Vladimira Putina o situaciji u Ukrajini.

Scholz je na njemačkom političkom podcastu, koji će biti objavljen u nedjelju, rekao kako je uvjeren da “ruski predsjednik nije dobro informiran” i da “njegove službe skrivaju puno toga od njega. Naprimjer, koliko je ruskih vojnika poginulo u ovom ratu”.

Sličnu izjavu imao je šef britanske obavještajne agencije GCHQ koji je rekao u četvrtak da se Putinovi savjetnici boje reći mu istinu. Američka vlada također je iznijela slične komentare u četvrtak, pozivajući se na svoje obavještajne podatke.

Bez obzira na to, rekao je Scholz, Kremlj bi trebao biti svjestan razmjera svoje krive procjene po pitanju Ukrajine. Putin je osjetio da ga je ruska vojska obmanula, rekao je Scholz, što je uzrokovalo tenzije između šefova Kremlja i vojnog vodstva.

Scholz je naglasio da Rusija ne može izaći kao pobjednik, bez obzira na to kako sukob završio.

“Ovaj rat ne uništava samo Ukrajinu nego i rusku budućnost”, rekao je, dodavši da se bez mirnog rješenja Rusija neće moći vratiti čak ni “umjerenom” privrednom rastu./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
11 mjeseci prije

Neka te još malo, mali ćelavi trolu, promijenit ćeš pjesmu.. 😁

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
11 mjeseci prije

vi smrdi ste baš nahebali,putin se osramotio i gubi rat,rusija nemoćna da vas brani ,usrali ste se do te mjere da ste čak osudili rusku agresiju na ukrajnu i sad još ovo-Njemačka analitičarka Suzana Starikov navela je da bi Jensa Stoltenberga, na mjestu generalnog sekretara NATO, mogao da zamijeni premijer Albanije Edi Rama.