Published On: Sri, srp 27th, 2022

Schmidt verbalno napadnut u Zračnoj luci u Tuzli, bila mu ograničena sloboda kretanja, Galić naložio istragu

Jučer je u Međunarodnoj zračnoj luci Tuzla verbalno napadnut visoki predstavnik Christian Schmidt od strane organizirane “skupine građana”, doznaje Hrvatski Medijski Servis.

Schmit je prethodno sletio na tuzlansku zračnu luku iz njemačkog Nürnberga. Uz asistenciju policijskih službenika Granične policije BiH i PU Živinice situacija je stavljena pod kontrolu.

Ovu informaciju HMS-u je potvrdio Svevlad Hoffmann, savjetnik ravnatelja Granične policije BiH.

Hoffmann je HMS-u kazao da je ravnatelj Granične policije BiH, Zoran Galić, naložio provođenje interne istrage koju će provesti Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu GP BiH da bi se utvrdilo je li bilo propusta u osiguranju Schmidta, osobe pod međunarodnom pravnom zaštitom.

“Nije jasno kako je skupina građana bez prethodne najave ušla na područje Međunarodne zračne luke u Tuzli”, kazao je Hoffmann i pojasnio da će se utvrditi je li bilo propusta u osiguranju visokog predstavnika.

Također, Hoffmann dodaje da je potrebno utvrditi ima li elemenata kaznenog djela jer je Schmidtu u određenom trenutku bila ograničena sloboda kretanja što je posebno definirano člankom 192. Kaznenog zakona BiH.

“Tko osobu pod međunarodnopravnom zaštitom zatvori, drži zatvorenog ili mu na drugi način oduzme ili ograniči slobodu kretanja, u cilju da njega ili neku drugu osobu primora da nešto izvrši ili ne izvrši, ili tko učini neko drugo nasilje prema osobi pod međunarodnopravnom zaštitom ili protiv njene slobode, ili napadne njegove službene prostorije, privatni smještaj ili prijevozno sredstvo, a takav bi napad mogao ugroziti njegovu ličnost ili slobodu, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine”, navodi se u članku 192. KZ BiH.

Ostaje za vidjeti i hoće li Tužiteljstvo BiH reagirati na ovo i formalno pokrenuti kazneni postupak.

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kvico
Kvico
15 dana prije

Je li Erdo isamara granicne policajce i ujde vuk gudu.Ali dobro je da Smit iz prve ruke vidi o kakvim je gradjanima ric.

Domagoj
Domagoj
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
15 dana prije

Dodig trlja ruke…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Domagoj
15 dana prije

Kada će turista iz Njemačke i njegovi šefovi faSSšisti shvatiti DA SU MUSLIMANI ISLAMSKI MILITARISTI I DZIHAD LIJE.

NIJEMCI I DZIHAD LIJE SU DODUŠE UVIJEK BILI ZAJEDNO U ZLOCINIMA.

posmatrač
posmatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

Nadam se da se svi slažemo da nije dobro po ekonomiju BiH napadati turiste ma iz koje zemlje dolazili te lično molim da više ne rade kontra razvoja turizma Inšalah!

Mujguri 93.
Mujguri 93.
15 dana prije

SDA i AID podzemlje je sve to napravilo u suradnji s muslimanskim kadrom u graničnoj policiji, te muslimanskim kadrom u OHR-u. Neka se Šmit dobro zamisli u kakvom okruženju živi i radi i s kim je okružen u OHR-u. Cure mu tajne podatci na sve strane.

Nisam kriv
Nisam kriv
15 dana prije

Kakva istraga đava te odnio!?
Kokice u ruke i uživaj !

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
15 dana prije

Poubijali se dabogda !

Manjina
Manjina
15 dana prije

Pa nece valjda svabo za ujke radit ,ako bude i pokuso protiv bosnjaka samo pokuso odmah dovesti novog i to iz Britanije nasih tradicijonalnih saveznika .

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
15 dana prije

Kakvu ti tradiciju imaš da bi imao tradicionalne saveznike !?
Sroljo, potomče genocidnog IŠLJAMa !!!

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
15 dana prije

Svapski konjusar , ni jedne 😎

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
12 dana prije

Dobro ti je pitanje postavio, tradiciju na hastal bekane.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
12 dana prije

Bošnjaka sa malim b ? E bekane…

JOCA BOCA
JOCA BOCA
15 dana prije

I STA OTISLI NA PISTU DA GA POSALJU U PIZDU MATERINU. I ONDA TO ZOVU DRZAVA. E OVO NIJE BILO NI KOD BOKASE KOJI JE JEO NEPRIJATELJE NI KOD IDI AMIN DADE KOJI JE BIO UMJRENIJI PA IH JE RISTILJAO. SVASTA. I KOD SE BAS NA PISTU NIJE MOGLO.