Published On: Sub, lis 1st, 2022

ZA NJEGA IZBORNA ŠUTNJA NE VRIJEDI: Schmidt pozvao Bošnjake da iskoriste svoje biračko pravo. Za Hrvate ima plan da ostanu u kućama?

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozvao je građane Bosne i Hercegovine da u nedjelju, na općim izborima u BiH, biraju one koji će ih predstavljati u institucijama na državnoj, entitetskoj i županijskoj razini – one kojima će povjeriti dužnost da vode ovu državu, rade na ispunjenju potreba i iznalaženju rješenja za prevazilaženje izazova.

Kako Izborni zakon nije promijenio sukladno odluci Ustavnog suda,  te ga od probošnjačkog načinio bosanskohercegovačkim, teško je pretpostaviti da poziva i Ždove, Rome, Hrvate i Srbe na izbore, pošto je jasno da njima OHR ne dozvoljava da crpe svoje demokratsko i ustavno pravo.

I to upravo na teritoriju Federacije koju je međunarodna zajednica očito namjenila načiniti Republikom Bošnjačkom a Hrvate, narod koji ju je oslobodio i stvorio, manjinom u tom entitetu. Srbima je pak namijenjena pozicija ukrasnih plišanih Srba  u FBIH. 

Naime Romi, Hrvati, Židovi kao i federalni Srbi imaju prema Ustavu pravo popune hrvatskog i srpskog kluba te kluba manjina u FBIH. No na putu da uzmu ta svoja prava stoje Schmidt i OHR. A taj princip otimanja SDA trolovi u šali zovu probosanstvom. Iako se radi o nacionalizmu jedine proterorističke partije na tlu Europe.

”Pozivam sve glasače u ovoj državi da iskoriste ovo demokratsko pravo i privilegiju, te aktivno sudjeluju u definiranju kursa ove države za naredne četiri godine”, kazao je Schmidt.

Neki kažu, dodao je, da se ništa ne mijenja i da politika stoji u mjestu, te da postoje mnogi nagomilani problemi koji čekaju političke predstavnike da zasuču rukave i nađu rješenja, jer život ne stoji u mjestu.

Vidjeli smo, naveo je, kroz pandemiju, rat u Ukrajini, rastuću inflaciju i nadolazeću energetsku krizu da uvijek postoje novi izazovi, a ”vaše institucije moraju biti u stanju da na njih odgovore – u protivnom će vaša djeca odgovoriti tako što će otići iz ove države”.

”Zato morate sudjelovati u sutrašnjem odlučivanju. Morate izabrati predstavnike koji će raditi za vas i za vašu djecu, za vaš prosperitet u ovoj prelijepoj državi. Beskrajne političke blokade moraju prestati. Ne može više biti vlada u tehničkom mandatu. A institucije moraju raditi kako bi napokon iskorijenile diskriminaciju iz izbornog sistema ove države”, naglasio je Schmidt.

Taj proces, dodao je, započinje sutra ispunjenjem vaše građanske dužnosti na biralištima, a nastavlja se brzim formiranjem vlasti na osnovu izbornih rezultata.

”Moj ured, će pratiti ovaj proces, a ja ću intervenirati ukoliko bude neophodno kako bi osigurali da se vaša volja, kao glasača, poštuje. Vratimo Bosnu i Hercegovinu na put ka prosperitetu kakav njeni građani i građanke zaslužuju”, poručio je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, priopćeno je iz OHR-a.

 

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
2 mjeseci prije

Kao jedan od rijetkih Hrvata na ovom portalu koji ne podliježe predizbornoj šutnji valjda vas sve skupa mogu pozvati da izađete u što masovnijem broju na izbore..”sudbonosne”😁….imate izbor…zna se !😛

Nora noćna mora
Nora noćna mora
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
2 mjeseci prije

Ma zalud Muslimanima sve nikad od FBiH kalifat!

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Nora noćna mora
2 mjeseci prije

Ne bi zgorega bilo kad bi umjesto kalifata uspili isposlovati šerijat u svrhu konsolidacije javnih sredstava….ako ništa ono bar privremeno ,na godinu dana…malo bi kome ruka ostala….😀

nisam kriv !
nisam kriv !
2 mjeseci prije

Germani su povjesni jataci genocidnog iŠLJAMAa
Pljuc.